Komentara: 95
Pregleda: 9986

Dužijanca 2013 - završna svečanost u četvrtak

06.08.2013. u 14:17h
Izvor: SuMedija
Centralna svečanost ovogodišnje “Dužijance 2013” održaće se u nedelju, 11. avgusta u 11 časova i 30 minuta na Trgu slobode, kada će bandaš i bandašica predati hleb od novog žita gradonačelniku Subotice.
Dužijanca 2013 - završna svečanost u četvrtak

Završni programi “Dužijance 2013” počinju u četvrtak, 8. avgusta u 19 časova, kada će se u svečanoj dvorani HKC "Bunjevačko kolo"održati književno veče u organizaciji Katoličkog instituta za kulturu, istoriju i duhovnost „Ivan Antunović”. Istog dana na Gradskom trgu će biti otvorena izložba rukotvorina.

U petak, 9. avgusta u 19 časova u Vestibilu Gradske kuće će biti otvorena izložba radova od slame, nastalih u 18. sazivu kolonije slamarki iz Tavankuta, a nakon toga na Trgu slobode će biti održano i Tamburaško veče, predstavljeni novi bandaš i bandašica, a biće proglašen i najlepši izlog.

U Katedrali Svete Terezije Avilske u subotu, 10. avgusta u 18 sati održaće se Svečano večernje, a sat kasnije u parku ispred Gradske kuće biće položeni venaci od žita na spomenik Risaru i spomen bistu Blaška Rajića..U 20 sati, na Trgu slobode, održaće se Supština risara i nastup folklornih ansambala.

Centralna proslava "Dužijance", u nedelju 11. avgusta, počinje u 8 sati i 45 minuta blagoslovom i ispraćajem bandaša i bandašice. U 10 časova u Katedrali Svete Terezije Avilske će se održati Svečano euharistijsko slavlje, a nakon toga svečana povorka učesnika „Dužijance” kreće ka centru grada.

Predaja hleba gradonačelniku na Gradskom trgu Subotice je u 11 sati i 30 minuta. U poslepodnevnim časovima, predviđena je poseta grobu Blaška Rajića na Kerskom groblju, a programi "Dužijance 2013" se završavaju u 20 časova, kada je u centru Subotice zakazano tradicionalno „Bandašicino kolo”.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 95
Pregleda: 9986
Povezane teme

dužijanca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.