Komentara: 18
Pregleda: 9104

Dušan Simjanoski traži pravdu za unuku

13.03.2015. u 17:04h
Izvor: RTV Yueco
Dušan Simjanoski  odlučio je da mirnim protestom traži pravdu za svoju unuku. Ispred zgrade suda u Subotici održao je miran protest sa transparentom i svećom. Traži da ga primi predsednica Osnovnog suda kako bi razgovarali o predmetu.
Dušan Simjanoski traži pravdu za unuku

Njegova unuka je u jednom privatnom frizerskom salonu išla na praksu koju je plaćala, a na kraju joj nije izdat ni sertifikat niti je uplaćen radni staž. U Osnovnom sudu su upoznati sa predmetom.

Dušan Simjanoski je odlučan da i narednih dana protestuje ispred suda, kako bi došao do pravde. Pita se gde je pogrešio kada je verovao vlasnici frizerskog salona i mesečno su joj plaćali da unuka izuči zanat.

Pravosnažnom odlukom Osnovnog suda u Subotici utvrđeno je da je tuženi obavezan da uplati zdravstveno i socijalno osiguranje  u Republičkom fondu PIO Ljupki Simjanoski. Deo tužbenog zahteva koji se odnosi na izdavanje sertifikata je odbijen uz obrazloženje da između parničnih stranaka nije postojao Ugovor o radu, te nije mogao da se sud upušta u ovaj deo tužbenog zahteva. 

Osnovni sud je odbio i predlog za izvršenje parničnih troškova, uz obrazloženje da  potraživanje nije sazrelo za naplatu. Drugi deo zahteva je usvojen i tužena je u obavezi da uplati doprinose za   socijalno osiguranje i u narednom postupku predstoji popis,  procena i prodaja stvari izvršnog dužnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 9104
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.