Komentara: 2
Pregleda: 4879

Dušan Kovačević na čelu Saveta Palićkog festivala

05.05.2018. u 19:59h
Izvor: Subotica.com
Na čelu Saveta Međunarodnog festivala evropskog filma na Paliću biće dramski pisac i akademik Dušan Kovačević odlučilo je Gradsko veće Subotice. On će na ovom mestu zameniti Miru Banjac, a kako je i ostalim članovima istekao mandat, rukovodstvo grada, kao osnivača festivala, imenovao je i ostale članove.
Dušan Kovačević na čelu Saveta Palićkog festivala

Pored autora kultnih drama „Radovan treći“, „Sabirni centar“, „Profesionalac“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“ i mnogih drugih , u Savetu će biti i Radoslav Zelenović, pravnik Audio vizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju SANU, producent Mihajlo Mogorović, kompozitor Zoran Simjanović, Đorđe Kaćanski, urednik filmskog programa KCNS, glumci Gordana Đurđević i Miloš Stanković, reditelj Silard Antal kao i predstavnik generalnog sponzora.

- Članovima Saveta, koji upravlja Međunarodnim festivalom evropskog filma, istekao je mandat 21. februara, a po osnivačkim aktima, novi saziv imenuje Skupština grada Subotice na mandatni period od četiri godine, sem u slučaju člana koji je izabrao generalni sponzor, koji će biti tu do isteka ugovora o sponzorstvu – navodi se u obrazloženju odluke. - Savet ima devet članova od kojih po dva delegiraju Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, četiri bira Grad Subotica i jednog sponzor.

Konačnu reč daće odbornici Skupštine grada na nekom od predstojećih zasedanja.

Novi Savet pred sobom će imati veliki zadatak a to je organizacija jubilarne 25. filmske smotre na Paliću, koja će se održati od 14. do 20. jula.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4879
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

filmski festival u subotici

filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.