• Pregleda: 4128

Dušan Kovačević na čelu Saveta Palićkog festivala

Na čelu Saveta Međunarodnog festivala evropskog filma na Paliću biće dramski pisac i akademik Dušan Kovačević odlučilo je Gradsko veće Subotice. On će na ovom mestu zameniti Miru Banjac, a kako je i ostalim članovima istekao mandat, rukovodstvo grada, kao osnivača festivala, imenovao je i ostale članove.
Dušan Kovačević na čelu Saveta Palićkog festivala

Pored autora kultnih drama „Radovan treći“, „Sabirni centar“, „Profesionalac“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“ i mnogih drugih , u Savetu će biti i Radoslav Zelenović, pravnik Audio vizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju SANU, producent Mihajlo Mogorović, kompozitor Zoran Simjanović, Đorđe Kaćanski, urednik filmskog programa KCNS, glumci Gordana Đurđević i Miloš Stanković, reditelj Silard Antal kao i predstavnik generalnog sponzora.

- Članovima Saveta, koji upravlja Međunarodnim festivalom evropskog filma, istekao je mandat 21. februara, a po osnivačkim aktima, novi saziv imenuje Skupština grada Subotice na mandatni period od četiri godine, sem u slučaju člana koji je izabrao generalni sponzor, koji će biti tu do isteka ugovora o sponzorstvu – navodi se u obrazloženju odluke. - Savet ima devet članova od kojih po dva delegiraju Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, četiri bira Grad Subotica i jednog sponzor.

Konačnu reč daće odbornici Skupštine grada na nekom od predstojećih zasedanja.

Novi Savet pred sobom će imati veliki zadatak a to je organizacija jubilarne 25. filmske smotre na Paliću, koja će se održati od 14. do 20. jula.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
avet Odgovori
"Konačnu reč daće odbornici Skupštine grada na nekom od predstojećih zasedanja."

Aha, ha, naši sadašnji odbornici su BAŠ "stručni" da odrede ko je najbolji da sve ovo vodi, sad ja isto nisam stručan za ovo, ali šta da se radi, neko ima vlast, može da odlučuje, a neko ima samo slast.
Овца за шишање
СНС-писменос’

Дође драги гост
истина је цела,
посланик га прост
назва МОРТАДЕЛА.

А забавни програм
називају ШОВ.
Са мозгом ни грам
наста ВАЗДУПЛОХОВ.

Нове се речи сети
само бритак ум.
Авион где слети
то је АЕРОДРУМ.

Министар се труди
ал’ прича оста иста.
Запамтите људи
он је ФИНАНСИСТА.

И Гаша што клечи
и несрећни Гробар,
мајстор нових речи
неСНСно је добар.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.