Komentara: 61
Pregleda: 16452

Dulić: Kalcedonija do proleća, od proleća Swarovski

21.11.2012. u 23:42h
Izvor: Dnevnik "Akter"
U privrednoj zoni Mali Bajmok do proleća će biti završen pogon italijanske tekstilne industrije "Kalcedonija", kaže gradonačelnik Subotice Modest Dulić. Nakon toga će početi i gradnja pogona austrijskog proizvodjača nakita "Svarovski". Prema Dulićevim rečima "Kalcedonija" će do 2015. godine zaposliti ukupno 1.000 radnika.
Dulić: Kalcedonija do proleća, od proleća Swarovski

U toku je postavljanje temeljnih stopa fabričke hale površine 12.000 kvadrata u kojoj će u roku od tri godine biti zaposleno 1.000 radnika. Očekujemo da će pogon biti otvoren na proleće, rekao je Dulić.

Preduzeće “Gordon”, ćerka firma Kalcedonije (Calzedonia) započela je početkom oktobra građevinske radove na izgradnji prve faze proizvodnog objekta u privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici.

Kako je Tanjugu ranije izjavio direktor JP "Privredno - tehnološki parkovi" Branko Guslov, na taj način počela je realizacija potpisanih ugovora između predstavnika ove kompanije i Grada Subotica.

Fabrika Kalcedonija Subotica

“U novembru 2011. godine potpisan je Memorandum o razumevanju sa italijanskim investitorom "Calzedonia" koji se bavi proizvodnjom dečijih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša robnih marki Calzedonia, Intimišimi, Falconeri i Tezenis, podsetio je Guslov u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ova kompanija je na osnovu Uredbe o uslovima i načinu pod kojima lokalna samouprava može da otuđi zemljište, zadovoljila sve kriterijume i potpisivanjem Ugovora 26. aprila ove godine stekla pravo uknjiženja parcele u vlasništvo bez naknade.

Guslov napominje da bi, ukoliko se stvore pogodni ekonomski i tržišni uslovi, ova kompanija na istoj parceli, nakon realizacije prve faze, započela izgradnju novog proizvodnog objekta i zaposlila još oko 200 radnika.

Fabrika Subotica

U Privrednoj zoni "Mali Bajmok", pored Kalcedonije, posluju, grade kapacitete ili su u pripremi za gradnju Simens, Kontinental, Svarovski, Norma grupa i Dunkermotoren.

Izvor: Dnevnik "Akter"
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 61
Pregleda: 16452
Povezane teme

investicije u Suboticu

Branko Guslov

Privredno tehnološki parkovi Subotica

fabrika Subotica

Modest Dulić

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

calcedonia

kalcedonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.