Komentara: 5
Pregleda: 3376

DSS: vojna konferencija NATO neprihvatljiva

14.06.2011. u 19:30h
Izvor: RTV Yueco
DSS: vojna konferencija NATO neprihvatljiva

"Strategijska vojna konferencija" u organizaciji Savezne komande za transformaciju NATO-a koja se održava u Beogradu za Demokratsku stranku Srbije nije prihvatljiva, saopšteno je na press konferenciji u Subotičkom odboru ove stranke.

Kao razloge za ovakav stav, DSS navodi činjenicu da je Srbija proglasila vojnu neutralnost. Odlukom da organizuje ovakav skup Srbija izlazi iz neutralnosti, smatraju u DSS-u i podsećaju da je Srbija jedina članica "Partnerstva za mir" koja je izrazila želju da ne bude članica NATO-a.

Predstavnici Demokratske stranke Srbije protive se organizaciji i održavanju pomenutog skupa i zbog toga što je NATO pre 12 godina bombardovao Srbiju, nanevši ogromne ljudske žrtve i materijalnu štetu, a kako navode, posledice bombardovanja ogledaju se i kroz porast broja kancerogenih oboljenja kod građana Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3376
Povezane teme

Demokratska stranka Srbije Subotica

DSS Subotica

nato

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.