Komentara: 3
Pregleda: 1617

DSHV na izbore ide u koaliciji sa manjinskim strankama

02.03.2022. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
DSHV na izbore ide u koaliciji sa manjinskim strankama

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini sazvao je konferenciju za medije povodom nastupa na parlamentarnim izborima u sklopu kolacije "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani", na izbornoj listi koju čini 26 članova, polovina sa severa Vojvodine, a nosilac je Tomislav Žigmanov, predsednik DSHV.

- Izašli smo na izbore jer smo zainteresovani za budućnost demokratije, za društveno politički život države u kojoj plaćamo poreske obaveze - započeo je obraćanje prvi čovek DSHV-a. - Naš osnovni politički zahtev za političko reprezentovanje nacionalne zajednice je da se izborimo za zagarantovane mandate u gradskom, pokrajinskom i republičkom parlamentu. Osim što je obaveza vrlo je i poželjno da manjine budu uključene u procesima donošenja odluka. To ćemo pokušati da uradimo sa predstavnicima drugih nacionalnih manjina sa teritorije Vojvodine, koje su nam u političkom smislu najbliži.

Po rečima Žigmanova politički ciljevi koalicije "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" su dostojan život od sopstenog rada, decentralizacija Srbije, insistiranje da Srbija bude posvećena evropskim vrednostima.

- Želimo Srbiju koja će u svakom području imati jednako razvijenu komunalnu infrastrukturu, da u nekim mestima nema ni pijaće vode, da se ne primenjuju ekološki prihvatljiva rešenja, nismo ni za to da se u Srbiji stvaraju određene vrste aktivnosti koje nemaju u sebi održivost, kao ključni elemenat u sviam programima koji će se provoditi. Podržavamo politiku koja će biti usmerena prema mladima kako bi se sprečio odliv istih sa ovih prostora - objasnio je Žigmanov.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1617
Povezane teme

demokratski savez hrvata u vojvodini

tomislav žigmanov

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.