Komentara: 8
Pregleda: 3885

DS: Zahtev za smenu izborne komisije

21.06.2011. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
DS: Zahtev za smenu izborne komisije

Gradski odbor Demokratske stranke Subotica je utvrdio grešku Izborne komisije u preračunavanju mandata nakon objavljivanja konačnih rezultata Izbora za članove skupština mesnih zajenica na teritoriji grada Subotice za 2011. godinu, koji su održani 5. juna.

Prilikom preračunavanja mandata po konačnim rezultatima, Izborna komisija je primenila pogrešnu formulu Dontovog sistema iz 2007. godine, te preraspodela mandata u 15 mesnih zajednica nije urađena u skladu sa važećim parametrima.

Gradski odbor Demokratske stranke Subotica ne osporava broj osvojenih glasova učesnika na izborima, ali će Izbornoj komisiji uručiti oštar protest zbog nastale greške i insistirati na novoj preraspodeli mandata.

Odbornička grupa Demokratske stranke će na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada Subotica tražiti da se utvrdi konkretna odgovornost svih koji su učestvovali u obradi rezultata ovih izbora i podneti zahtev za smenu kompletne Izborne komisije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3885
Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

Izbori u Subotici

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.