Komentara: 11
Pregleda: 4077

DS na vlasti u 29 Mesnih zajednica

10.06.2011. u 17:05h
Izvor: RTV Yueco
DS na vlasti u 29 Mesnih zajednica

Demokratska stranka u Subotici, na osnovu koalicionih dogovora, učestvovaće u vlasti u 29 od 36 Mesnih zajednica, što je za 7 Mesnih zajednica više u odnosu na izbore iz 2007-me, saopšteno je na press konferenciji u gradskom odboru ove stranke.

U DS-u navode da su očekivali poziv na razgovore od strane Saveza vojvođanskih Mađara, koji nisu dobili, pa su u međuvremenu obavili i razgovore sa nizom drugih stranaka, među kojima su partneri iz vlasti na lokalu, Liga socijaldemokrata Vojvodine, sa kojom je već dogovorena saradnja, kao i Socijalistička partija Srbije i Socijaledmokratska partija Srbije. Time su, kako kažu u DS-u, dokazali širok koalicioni potencijal i želju da preuzmu odgovornost.

Kako je saopšteno, Demokratska stranka pravi strateški plan okupljanja svih stranaka građanske orijentacije i nevladinih organizacija kojima je interes građana Subotice na prvom mestu, a ne interes stranke ili pojedinaca.

Na novinarsko pitanje, da uporede kako bi izgledao raspored snaga u lokalnom parlamentu sa rezultatima izbora za Skupštine Mesnih zajednica, u DS-u navode da bi da su ovi izbori bili lokalni, i sa ovim rezultatima i uz podršku koalicionih partnera imali većinu u Gradskoj skupštini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4077
Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

Izbori u Subotici

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.