Komentara: 129
Pregleda: 10846

DS: Gradi se bazen na Prozivci

21.10.2011. u 17:52h
Izvor: RTV Yueco
DS: Gradi se bazen na Prozivci

Na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije doneta je odluka da se oko 530 miliona dinara iz Programa podrške građevinskoj industriji Srbije, namenjenih završetku izgradnje kompleksa zatvorenih bazena "Dudova šuma", preusmere u izgradnju novog, zatvorenog, gradskog bazena na Prozivci, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u gradskom odboru Demokratske stranke.

Kako je saopštio predsednik Gradskog odbora Modest Dulić, Vlada Republike Srbije je ovakvu odluku donela na bazi inicijative koju je pokrenulo rukovodstvo Demokratske stranke u Subotici i zvaničnog zahteva gradonačelnika, koji je poslat na adresu Fonda za kapitalna ulaganja.

Za nešto više od pola godine završićemo gradnju objekta koji Subotičani, zbog grešaka predhodnih rukovodstava lokalne samouprave, čekaju već 15 godina, rekao je Dulić, i dodao da će odbornička grupa DS-a u lokalnom parlamentu inicirati konzerviranje do sada izgrađenih delova bazena u Dudovoj šumi, u čiju je izgradnu od 1995. do danas uloženo oko 2 miliona evra i koji je, po Dulićevim rečima, trenutno drugi najveći bazen u izgradnji u Evropi, i to posle onog koji se gradi za potrebe Olimpijskih igara u Londonu.

Dulić je takođe najavio da će DS inicirati da se postojeći projekat izgradnje gradskog pozorišta svede na, kao je rekao, realne, finansijski dostižne i Subotici potrebne mere. Demokratska stranka nema ambicija da svoju odluku o razlazu sa megalomanijom i projektima koji nisu realno izvodljivi pretvori u stranački sukob sa Savezom vojvođanskih Mađara, naglasio je predsednik GO DS.

Povezane vesti:
- Ima para za bazen na Prozivci, kaže Saša Vučinić

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 129
Pregleda: 10846
Povezane teme

Modest Dulić

prozivka

bazen u subotici

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

bazen na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.