Komentara: 0
Pregleda: 2543

Država krši sopstveni Ustav u pogledu Vojvodine

19.07.2011. u 18:37h
Izvor: RTV Yueco
Država krši sopstveni Ustav u pogledu Vojvodine

Od preko 102,5 milijardi dinara koliko je država Srbija prema Ustavu bila dužna da opredeli za infrastrukturne projekte u Vojvodini u poslednjih 5 godina, u finansijskom planu Fonda za kapitalna ulaganja našlo se skoro 72 milijarde, a izvođačima je isplaćeno nešto preko 37 milijardi dinara za realizovane projekte, izjavio je na današnjoj press konferenciji predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

On je zaključio da ove brojke govore da država na zakonskom nivou krši sopstveni ustav i pokazuje da je SVM bio u pravu kada nije podržao Zakon o Budžetu iz 2010. godine kojim je kršenje omogućeno, a zbog čega je SVM trpeo političke posledice. Kako je objasnio Pastor, to znači da Fond za kapitalna ulaganja izvođačima za realizovane projekte trenutno duguje preko 3,5 milijarde dinara, a što je veće ulaganje i veće je i dugovanje.

Osim javno izgovorene reči, zaključuje Pastor, nema drugog mehanizma kako da se ovo stanje promeni. To stanje, po Pastorovom mišljenju je neodrživo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2543
Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.