Komentara: 0
Pregleda: 2128

Druga premijera u sezoni

13.12.2011. u 15:47h
Izvor: RTV Yueco
Druga premijera u sezoni

Pozorišna predstava “Julije Cezar” Vilijama Šekspira će biti druga premijera u ovoj sezoni, Drame na srpskom jeziku, Narodnog pozorišta u Subotici, u petak, u 19 časova i 30 minuta. Reditelj predstave i potpisnik za scenografiju je Andraš Urban, dramaturg: Ninoslav Šćepanović, kostimograf: Irena Belojica, a muziku je komponovao i izvodi Feliks Lajko.

Kao reč reditelja, predstave “Julije Cezar”, je zapisano: Ubistvo je ubistvo. Krv je krv. Zlato je zlato. Svaka kap prolivene krvi je neprocenjive vrednosti. Vlast, želja za mći, strast, sujeta, ljubomora, podlost, laž, izdaja, manipulacija. Politika je politika, istoriju znamo ko piše. UAAA

Julija Cezara igra Marko Makivić, Kasija – Miloš Stanković, Bruta – Ferenc Peter, zatim Luka Mihovilović, Arpad Mesaroš, Zoran Bučevac, Ljubiša Ristović, Milan Vejnović, Vladimir Grbić, Srđan Sekulić, Imre Elek Mikeš, Branko Lukač, Minja Peković, Sanja Moravčić i Suzana Vuković.

Predstava se igra za 100 pogubljenih senatora, tako da će se i u publici uvek nalaziti stotinu gledalaca. Kako saznajemo, za premijeru su karte već rasprodate.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2128
Povezane teme

pozorište kostolanji deže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.