Komentara: 0
Pregleda: 1577

Druga nagrada za Zavod za urbanizam

10.11.2010. u 15:17h
Izvor: RTV Yueco
<p>Zavod za urbanizam iz Subotice na 19. međunarodnom Salonu urbanizma osvojio je drugu nagradu za plan detaljne regulacije. Salon predstavlja smotru najznačajnijih aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog planiranja i urbanizma, kao i urbanističkog projektovanja i realizacija. Subotički urbanisti su do sada učestvovali na četiri salona urbanizma i osvojili tri nagrade.</p>
Druga nagrada za Zavod za urbanizam

Na sajmu urbanizma u Šapcu bilo je izloženo 150 radova, a učestvovalo je 15 zemalja. Zavod za urbanizam ove godine je predstavio dva rada. Plan generalne regulacije za naselje Bajmok i Planom detaljne regulacije za majšansku petlju za koji je i dobijena nagrada.

Zavod za urbanizam ove godine je izradio, a lokalni parlamet je i usvojio 20 planova, od toga 13 planova detaljne regulacije i sedam planova iz kategorije uređena prostora. U proceduri javnog uvida su još četiri plana, a još 20 planova je naručeno.

Prvi Salon urbanizma održan je u Nišu 8. novembra 1991. godine. Tada je uvedena praksa da se manifestacija svake druge godine održava u različitim gradovima.Tako je 2002. domaćin bio Kragujevac, 2004. Banja Luka, 2006. Novi Sad, 2008. Bijeljina i ove godine Šabac.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1577
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.