Komentara: 1
Pregleda: 4421

Donacija princeze Katarine

28.10.2011. u 17:43h
Izvor: RTV Yueco
Donacija princeze Katarine

Njeno Kraljevsko visočanstvo prinzeca Katarina Karađorđević donirala je Subotičkoj Kolevci kombi sa devet sedišta i apatare sa sanitetnim gelom za dezinfekciju ruku, dok je Subotičkoj Bolnici donirala invalidska kolica, potrošni medicinski materijal i takođe aparat sa gelom za dezinfekciju ruku. Ove donacije omogućila je humanitarna organizacija porodice Karađorđević Lajflajn Čikago i Euro Atlantik korporacija iz Beograda. Princeza je tokom prepodneva obišla ove dve institucije i najavila nove donacije, koje bi trebalo da stignu u kratkom vremenskom periodu.

Kombi sa devet sedišta sada je u vlasništvu Kolevke, i na taj način u mnogome će biti olakšan prevoz dece do destinacija na koje ih zaposleni u ovoj ustanovi često vode.

Osim kombija, deci su podeljene i plišane igračke, a Kolevka je dobila i aparate sa sanitetskim gelom za dezinfekciju ruku.

Princeza Katarina je istakla da je veoma srećna što može da preda ovo vredno vozilo, koje su obezbedili zahvaljujući naporima njene fondacije. Sliku koju je predala direktorki Kolevke, na kojoj je princeza Katarina sa suprugom Aleksandrom, ima za cilj da podseti i zaposlene, ali i decu u Kolevicu da je bračni par Karađorđević stalno uz njih.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić zahvalio je princezi na donaciji i istakao da ovim gestom, osim Kolevci i Bolnici, pomažu i gradu.

Princeza Katarina posetila je i odeljenje ginekologije bolnice, gde su je primili direktor Bolnice dr Goran Bićanin i načelnik ginekologije dr Luka Anđelić. Osim što je princeza donirala invalidska kolica, potrošni materijal i aparat sa gelom za dezinfekciju ruku, ona se obratila lekarima i sestrama, naglasivši da su ona i njen suprug Prestolonaslednik Aleksandar bili na otvaranju ovog odeljenja pre četiri godine i da joj je drago što vidi da odeljenje postiže velike uspehe u pružanju pomoći ženama i bebama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4421
Povezane teme

kolevka

princeza Katarina Karađorđević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.