Komentara: 6
Pregleda: 6258

Donacija kompanije Joviste Centru za autizam

22.12.2017. u 00:00h
Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Kompanija „Joviste“ danas je uručila donaciju u vidu novih PVC prozora.
Donacija kompanije Joviste Centru za autizam

Vrednost donacije je 85 hiljada dinara, a kompanija „Joviste“ obavezala se i da će ugraditi prozore, te će na taj način obezbediti članovima Udruženja toplije prostorije i niže troškove grejanja.

- Nadamo se da će donacija naše firme značiti pre svega deci, ali i roditeljima, kao i Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom, kojima je trenutno svaki vid donacije od izuzetnog značaja. Društvena odgovornost svih nas, koji poslujemo u Srbiji nalaže nam da, u skladu sa svojim mogućnostima, maksimalno pomognemo zajednici da prebrodi teške trenutke. Takođe, ovim gestom želimo i druge da podstaknemo da pomognu. Naš skroman doprinos u donaciji visokokvalitetnih PVC prozora ima za cilj da doprinese kvalitetnijem ambijentu i uštedi energije, a sve sa ciljem da se obezbedi ugodniji boravak dece u prostorijama udruženja-rekao je Siniša Mišanović, direktor firme „Joviste“.

Gradsko udruženje osoba sa autizmom osnovano je 2011. godine, sa ciljem pružanja podrške deci i roditeljima kroz organizovanje različitih programa i aktivnosti. Uvidevši značaj ovakve podrške porodicama, lokalna samouprava ustupila je Udruženju kuću u Vareškoj ulici na korišćenje. Kuća popularno nazvana „Iz duge“ opremljena je neophodnim igračkama i rekvizitima za rehabilitaciju dece sa autizmom.

- Svaki kutak kuće „Iz duge“ ima svog donatora. Cilj je da se već sami građani javljaju i pomažu na način, na koji mogu. Sredstva su neophodna, odnosno najpotrebnija da bi kuća „Iza duge“ živela i pružala podršku roditeljima i deci, ali je negde i sam gest kompanije “Joviste“ nama pomoć da plaćamo manje režijske troškove što se tiče grejanja. Lokalna samouprava bila je spona između firme „Joviste“ i nas -zahvalila se na donaciji Suzana Skenderović, predsednica Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Deci sa autizmom neophodna je 24-časovna podrška okoline, kao i stručna pomoć, koju prema rečima roditelja, dobijaju kasno, jer je dug put do postavljanja dijagnoze. Kuća „Iza duge“ zato neretko je prva adresa na kojoj roditelji dobijaju pomoć.

-Najveći problemi su dijagnostika koja se jako kasno uspostavi, kao i podrška koja kasni, i dete zato gubi dragoceno vreme. Dete bi trebalo da dobije podršku sa dve godine, a ne tek sa pet ili šest. Uočavamo probleme u vrtiću i obrzovanju, problemi su ogromni, jer je detetu potrebna podrška, a dragoceno vreme se gubi. Lokalna samouprava finansira logopeda i podršku po školama, sve je to dobro, ali potrebno je da se dijagnoza postavi na vreme i da ta podrška dođe na vreme-upozorila je Suzana Skenderović.

Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6258
Povezane teme
joviste pvc pvc stolarija udruženje za pomoć osobama sa autizmom
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.