Komentara: 6
Pregleda: 7586
Foto

Donacija kompanije Joviste Centru za autizam

22.12.2017. u 16:52h
Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Kompanija „Joviste“ danas je uručila donaciju u vidu novih PVC prozora.
Donacija kompanije Joviste Centru za autizam

Vrednost donacije je 85 hiljada dinara, a kompanija „Joviste“ obavezala se i da će ugraditi prozore, te će na taj način obezbediti članovima Udruženja toplije prostorije i niže troškove grejanja.

- Nadamo se da će donacija naše firme značiti pre svega deci, ali i roditeljima, kao i Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom, kojima je trenutno svaki vid donacije od izuzetnog značaja. Društvena odgovornost svih nas, koji poslujemo u Srbiji nalaže nam da, u skladu sa svojim mogućnostima, maksimalno pomognemo zajednici da prebrodi teške trenutke. Takođe, ovim gestom želimo i druge da podstaknemo da pomognu. Naš skroman doprinos u donaciji visokokvalitetnih PVC prozora ima za cilj da doprinese kvalitetnijem ambijentu i uštedi energije, a sve sa ciljem da se obezbedi ugodniji boravak dece u prostorijama udruženja-rekao je Siniša Mišanović, direktor firme „Joviste“.

Donacija kompanije Joviste Centru za autizam

Gradsko udruženje osoba sa autizmom osnovano je 2011. godine, sa ciljem pružanja podrške deci i roditeljima kroz organizovanje različitih programa i aktivnosti. Uvidevši značaj ovakve podrške porodicama, lokalna samouprava ustupila je Udruženju kuću u Vareškoj ulici na korišćenje. Kuća popularno nazvana „Iz duge“ opremljena je neophodnim igračkama i rekvizitima za rehabilitaciju dece sa autizmom.

- Svaki kutak kuće „Iz duge“ ima svog donatora. Cilj je da se već sami građani javljaju i pomažu na način, na koji mogu. Sredstva su neophodna, odnosno najpotrebnija da bi kuća „Iza duge“ živela i pružala podršku roditeljima i deci, ali je negde i sam gest kompanije “Joviste“ nama pomoć da plaćamo manje režijske troškove što se tiče grejanja. Lokalna samouprava bila je spona između firme „Joviste“ i nas -zahvalila se na donaciji Suzana Skenderović, predsednica Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Donacija kompanije Joviste Centru za autizam

Donacija kompanije Joviste Centru za autizam

Deci sa autizmom neophodna je 24-časovna podrška okoline, kao i stručna pomoć, koju prema rečima roditelja, dobijaju kasno, jer je dug put do postavljanja dijagnoze. Kuća „Iza duge“ zato neretko je prva adresa na kojoj roditelji dobijaju pomoć.

-Najveći problemi su dijagnostika koja se jako kasno uspostavi, kao i podrška koja kasni, i dete zato gubi dragoceno vreme. Dete bi trebalo da dobije podršku sa dve godine, a ne tek sa pet ili šest. Uočavamo probleme u vrtiću i obrzovanju, problemi su ogromni, jer je detetu potrebna podrška, a dragoceno vreme se gubi. Lokalna samouprava finansira logopeda i podršku po školama, sve je to dobro, ali potrebno je da se dijagnoza postavi na vreme i da ta podrška dođe na vreme-upozorila je Suzana Skenderović.

Donacija PVC prozora kompanije Joviste udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija PVC prozora kompanije Joviste udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija PVC prozora kompanije Joviste udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija PVC prozora kompanije Joviste udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija PVC prozora kompanije Joviste udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija PVC prozora kompanije Joviste udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija PVC prozora kompanije Joviste udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija PVC prozora kompanije Joviste udruženju za pomoć osobama sa autizmom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 7586
Povezane teme

joviste

pvc

pvc stolarija

udruženje za pomoć osobama sa autizmom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.