Komentara: 6
Pregleda: 1746

Dodeljeni ugovori o sufinansiranju medija manjina iz pokrajinskog budžeta

06.02.2018. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Dodeljeni ugovori o sufinansiranju medija manjina iz pokrajinskog budžeta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Novom Sadu godišnje ugovore o sufinansiranju predstavnicima novinsko-izdavačkih kuća koje izdaju listove na jezicima nacionalnih manjina. Pokrajinska vlada je za to ove godine izdvojila 278 miliona dinara,  odnosno pet odsto više nego u 2017-oj.

- Informisanje na manjinskim jezicima je od početka jedan od najznačajnijih prioriteta ove Pokrajinske vlade, jer je ono od izuzetne važnosti za očuvanje samobitnosti nacionalnih manjina - istakao je Mirović, a preneo portal pokrajinske vlade.

Preciziravši da je reč o devet izdavačkih kuća sa ukupno 22 lista na manjinskim jezicima, od čega je jedan dnevni, tri nedeljna, pet mesečnih i 13 dečijih odnosno omladinsklih, Mirović je istakao da ti listovi promovišu vrednosti koje ne pripadaju samo nacionalnim manjinama, nego i svima koji u žive u AP Vojvodini.

Ugovori o sufinansiranju uručeni novinskim kućama „Mađar So“, „Het Nap“, „Hlas ljudu“, „Libertatea“, „Ruske slovo“, Hrvatska riječ“, Bunjevački informativni centar, Makedonski informativni centar i „Ridne slovo“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 1746
Povezane teme

nacionalne manjine

konkurs za medije

informisanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.