Komentara: 1
Pregleda: 3462
Foto

Dodeljene stipendije za deficitarna zanatska zanimanja

10.09.2021. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Dodeljene stipendije za deficitarna zanatska zanimanja

Grad Subotica dodelio je 30 stipendija srednjoškolcima koji su odabrali neko od deficitarnih zanatskih zanimanja. U narednih godinu dana đaci će mesečno dobijati tri hiljade dinara.

- Već je postala tradicija da Grad Subotica odvaja sredstva iz budžeta za subvencionisanje deficitarnih zanimanja zanatske struke. Na ovaj način želimo da podstaknemo đake za dalje školovanje, ali i da na lokalni nivo spustimo sve što prateći nacionalnu strategiju čine pokrajina i republika – objašnjava Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. - Ovo je način da podstaknemo decu da upišu zanimanja koja su pomalo zaboravljena, a to ne smemo da to da dozvolimo.

Dodeljene stipendije za deficitarna zanatska zanimanjaMeđu učenicima koji su dobili stipendije je Kristijan Adis iz Tehničke škole „Ivan Sarić“.

- Upisao sam smer za vozača motornih vozila i voleo bih time da se bavim. Puno mi znači stipendija, njome ću olakšati mami i tati za troškove tokom školovanja – kaže Kristijan.

Ivana Tikvicki će se školovati za operatera za izradu nameštaja u Politehničkoj školi.

- Stipendija će značiti za kupovinu pribora i drugih stvari koje mi budu potrebne. Sviđa mi se škola i profesori, oduvek mi se sviđao ovaj posao i sigurna sam da će biti dobro – dodaje Ivana.

Dodeljene stipendije za deficitarna zanatska zanimanja

Izvor: Subotica.com
Uručenje stipendija učenicima deficitarnih zanimanja tehničke struke Uručenje stipendija učenicima deficitarnih zanimanja tehničke struke Uručenje stipendija učenicima deficitarnih zanimanja tehničke struke Uručenje stipendija učenicima deficitarnih zanimanja tehničke struke Uručenje stipendija učenicima deficitarnih zanimanja tehničke struke Uručenje stipendija učenicima deficitarnih zanimanja tehničke struke Uručenje stipendija učenicima deficitarnih zanimanja tehničke struke Uručenje stipendija učenicima deficitarnih zanimanja tehničke struke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3462
Povezane teme

stipendije

dodela stipendija

stipendiranje

jasmina stevanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.