Komentara: 0
Pregleda: 3952

Dodeljene diplome nagrađenima na takmičenju iz matematike

20.04.2010. u 18:21h
Izvor: RTV Yueco
<p>U Velikoj većnici Gradske kuće učenicima osnovnih &scaron;kola dodeljene su diplome i pohvale za rezultate postignute na okružnom takmičenju iz matematike, koje je održano proteklog vikenda.</p>
Dodeljene diplome nagrađenima na takmičenju iz matematike

Dodeljeno je 11 diploma za prvo mesto, 8 za drugo i 18 za treće mesto. Komisija iz Beograda, na osnovu postignutih rezultata na državnom nivou, doneće odluku koji od nagrađenih učenika će dobiti priliku da predstavlja Suboticu na državnom takmičenju.

Ozbiljan kandidat za državno takmičenje iz matematike je učenik 8. razreda OŠ "Kizur Ištvan", Dominik Biro. Diploma za osvojeno 1. mesto sa 100 osvojenih bodova, koju je danas svečano primo, jedna je od tridesetak diploma koje je osvojio prethodnih godina iz oblasti matematike, fizike i informatike.

Društvo matematičara Subotice već treću godinu za redom svečano dodeljuje diplome učenicima koji su ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima. Predstavljanje uspešnih učenika široj javnosti ima za cilj afirmaciju nauke i pravih vrednosti. Današnjom dodelom diploma završen je ciklus takmičenja za osnovce.

Brojni sponzori nagrađenim učenicima obezbedili su i prigodne nagrade. Dok osnovce tek očekuje državno takmičenje, ono je za učenike srednjih škola već održano u Kragujevcu. Predstavnici Subotice osvojili su 2. mesto i pohvale za postignute rezultate.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3952
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.