• Pregleda: 2421

Dodeljena sredstva za mere populacione politike

Foto: Tanjug / Filip Krainčanić
Dodeljena sredstva za mere populacione politike

Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji potpisani su u utorak, 16. aprila, u Beogradu, sa predstavnicima 85 jedinica lokalne samouprave, a za tu namenu iz budžeta je obezbeđeno 650 miliona dinara. Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović saopštila je da je ta suma za 150 miliona veća u odnosu na 2018. godinu, kao i da je to čak pet puta više sredstava u poređenju sa 2017. godinom.

Ove godine na javni poziv pristigle su 122 prijave, a sufinansiraće se 85 jedinica lokalne samouprave, precizirala je ona, i objasnila da je najviše sredstava opet opredeljeno za rekonstrukciju, adaptaciju i izgradnju objekata predškolskih ustanova za 56 jedinica lokalne samouprave. Prema njenim rečima, za tu namenu je opredeljeno 420 miliona dinara, a time se otvara prostor za još 2.000 novih mesta u vrtićima.

Prema Ugovoru, koji je u ime grada Subotice potpisao Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, kabinet MDPP je za sufinansiranje druge faze rekonstrukcije centralne kuhinje PU „Naša radost“, formiranje servisa za podršku roditeljima i promociju projektnih rezultata i informacija o migracijama odobrio sredstava u ukupnom iznosu od 27,5 miliona dinara, dok ukupan iznos sredstava subotičke lokalne samouprave iznosi 4,85 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
I.S. Odgovori
Ako je ovaj poslat da potpiše i primi pare, ode sve na rome i migrante...
NASMEJANI Odgovori
Navodna ministarka sedi u toj fotelji da bi samo uzimala minimum platu a te njihove pronatalitetne ideje i zamisli su sramotne i jadne,forme radi.Imate sirom celoga sveta ideje,dela i zakone koji su dali jako dobrog rezultata na tu bitnu temu pa ih sve lepo maltene prepisite,malo korigujte za nase uslove i lagano malo po malo eto nama sve vise i vise dece pa da se vratimo na one stare dobre staze.
C Odgovori
Za koliko populacione politike bi bilo para kada bi se ovo ljudi otpustili?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.