Komentara: 0
Pregleda: 3012

Dodeljena sredstva prikupljena na Balu gradonačelnika

24.02.2011. u 03:18h
Izvor: RTV Yueco
Dodeljena sredstva prikupljena na Balu gradonačelnika

Iako je bilo najavljeno da će sredstva sa prošlogodišnjeg Bala gradonačelnika biti iskorišćena za postavljanje rampe za invalide isped zgrade nazvane “Socijalno”, ona su otišla u ruke devet Udruženja invalida i osoba sa posebnim potrebama. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima, članovi udruženja dobiće neophodna medicinska i tehnička pomagala. Ipak, i rampa je postavljena, ali zahvaljujući drugom izvoru- Pokrajinskom fondu penzijskog i invalidskog osiguranja, koji je iskazao spremnost da rampu postavi ispred zgrade u kojoj je smeštena subotička Filijala PIO.

Kada je pre godinu dana određeno da izgradnja rampe za invalide bude cilj koji će okupiti humane građane Subotice na Balu gradonačelnika, ova ideja naišla je na veliki odjek. Kako bi olakšali pristup osobama sa invaliditetom javile su se sve tri institucije, koje su smeštene u zgradi koju subotičani popularno zovu „Socijalno“. Prvi se javio Fond PIO koji je rampu i postavio. Međutim, rampa je samo prvi korak u planovima Fonda PIO za poboljšanje uslova za prilaz osoba sa invaliditetom.

Sredstva prikupljena na Balu gradonačelnika dodeljena su udruženjima lica sa posebnim potrebama. Sedam Udruženja osoba sa invaliditetom dobilo je po 100 000 dinara. Udruženju „Hosana“ dodeljeno je 200 000 dinara, dok je 300 000 pripalo Udruženju za slepe i slabovide. Dodeljena sredstva ovo Udruženje će iskoristiti za nabavku specijalnog račnuara, koji slabovidim licima omogućava da pročitaju svaki tekst.

Ovogodišnji Bal gradonačelnika biće održan 5. marta u Maloj Gostoni, a cena ulaznice je 10 000 dinara. Prikupljena sredstva biće uplaćena u Fond za lečenje teško obolele dece.

Fond za lečenje teško obolele dece, osnovan je još 2005. godine. Finansiran iz budžeta skromnim sredstvima, Fond nikada nije bio u mogućnosti da pokrije troškove neke ozbiljne medicinske intervencije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3012
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.