• Pregleda: 1058

Dodeljena priznanja najuspešnijim takmičarima sa Prvenstva Vojvodine 2017

Na Svečanoj sednici Regionalnog društva za radnički sport "Severna Bačka", dodeljene su nagrade i priznanja najuspešnijim takmičarima Prvenstva Vojvodine 2017, u okviru 12. sportske Olimpijade radnika.
Foto: RTV Yueco
Dodeljena priznanja najuspešnijim takmičarima sa Prvenstva Vojvodine 2017

Na Prvenstvu Vojvodine 2017, Region Severna Bačka je zauzeo ubedljivo prvo mesto, osvojivši 21 zlatnu, 17 srebrnih i 18 bronzanih medalja. Svim takmičarima koji su osvojili jedno od prva tri mesta, poklonjene su majice, dok su najuspešniji dobili po pehar. 

- Ove godine smo po svim parametrima bili prvi, i po rezulatatima i po broju učesnika. Šest godina smo daleko najuspešniji Region u Vojvodini, a osim takmičarima, zahvalio bih se i Upravnom odboru na predanom radu, koji je prepoznao da je radnički sport izuzetno važan ne samo za nas i našu sredinu nego i za celu Vojvodinu - istakao je Ljubomir Obradović, predsednik Regionalnog društva za radnički sport "Severna Bačka". 

Posebno priznanje za najuspešnije takmičare, pripalo je Merimi Kulić, za osvojena dva prva i jedno treće mesto u plivanju, Goranu Trivunov, koji je osvojio prvo, drugo i treće mesto u tenisu, i Franc Tomašu, za prvo mesto u ekipnoj i drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji u ribolovu. Još tri posebne nagrade pripale su takmičarima iz Bačke Topole i Malog Iđoša, koje će im biti dodeljene naknadno u Bačkoj Topoli.

Merima Kulić

Ispred Saveza samostalnih sindikata Grada Subotice, Ištvan Huđi pozdravio je sve prisutne i poželeo takmičarima uspeh na budućim takmičenjima.

- Iako nas ne uvažavaju dovoljno u Olimpijskom komitetu, uprkos rezultatima koje postižemo, to nam je motivacija da budemo još bolji, da im se dopadnemo i dokažemo da je radnički sport za nas zaista značajan. Želeo bih da svi ostanemo zajedno i da i sledeće godine napravimo nekoliko sportskih takmičenja, da nastavimo dalje sa našim aktivnostima, jer dok je zdravlja biće i sporta - rekao je Huđi.

Prvenstvo Vojvodine 2017 održalo se u Bečeju i Novom Bečeju, u dva takmičarska vikenda, odnosno 23. i 24. septembra, i 7. i 8. oktobra. Učešće su uzeli takmičari iz sedam Regiona, koji su se nadmetali u 19 sportova za muškarce i 13 za žene. Region Severna Bačka predstavljalo je ukupno 357 takmičara, od čega 213 iz našeg grada.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.