Komentara: 0
Pregleda: 1868
Foto

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

23.06.2022. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su dodeljena priznanja „dr Ferenc Borogvari“, za izuzetan doprinos u kulturnom stvaralaštvu grada, ovogodišnjim laureatima istoričarki umetnosti Tamari Kucor i Žolt Hercegu, režiseru dokumentarnih filmova.
Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

Priznanje koje nosi ime velikog filozofa, pisca i profesora dodeljuje se za istaknuta ostvarenja na polju likovne, muzičke umetnosti i književnosti stvaraocima do 40 godina starosti. Nagrade mladim umetnicama uručio je predsednik Skupštine grada Balint Pastor, podsećajući na delo Ferenca Bodrogvarija.

- Svojom društvenom angažovanošću i revnošću bio je primer  ne smao svojim savremenicima, nego i budućim generacijma i zato smo ponosni na njega. Ponosni smo i na to što svake godine ima mladih koji zaslužuju da budu nagrađeni, koji svojim radom, kreativnošću i marljivošću takođe služe za primer – poručio je Pastor. – Lepo je živeti u okruženju gde se nasleđe predaka čuva i neguje i predstavlja smernice za buduće generacije. Dobar je  osećaj kada se u oblastima za koje se priznanje dodeljuje vidimo nove rezultate, dosledan i kvalitetan rad, težnju za znanjem i kontinuiranim razvojem. Svesni smo koliko truda i rada stoji iza toga, kao i da treba da pružimo podršku bez obrzira što su okolnosti ograničene. Nije dovoljno da se rezultati priznaju, već moramo stvarati uslove za učenje i razvoj. Zato kroz finansiranje Doma učenika, kojim upravlja Fondacija “Rehak Laslo”, refundiranjem putnih troškova đaka, stipendiranjem talentovanih učenika i studenata tražimo i druge mogućnosti za podsticanje mladih. Ulaganje u obrazovanje je ključ u budućnost.

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“Za Tamaru Kucor, istoričarku umetnosti i kustosa Savremene galerije, velika je čast dobiti priznanje grada u kome živi i radi.

- Drago mi je da su prepoznali moj kustoski rad i istraživanje likovne umetnosti Subotice i okoline. Ova nagrada me motiviše da još više učim i radim jer radeći učimo a učeći napredujemo – smatra Tamara.

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“Žolt Herceg, svojim dokumentarnim filmovima na televiziji “Panon”, otvorio je brojne teme.

- Velika mi je čast što sam dobio ovo priznanje, gledaću na njega kao na poverenje za dalji rad. Drago mi je da moj grad prepoznaje aktivnosti, naročito o antici, Radnotiju… Plan mi je da budem dokumentarni reditelj – ističe Herceg.

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1868
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.