Komentara: 0
Pregleda: 4973

Dobrovoljno davanje krvi - Ekonomski fakultet u Subotici

26.05.2011. u 00:38h
Izvor: RTV Yueco
Dobrovoljno davanje krvi - Ekonomski fakultet u Subotici

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici, u toku prepodnevnih časova, transfuziološko odeljenje Opšte Bolnice Subotica, organizovalo je dobrovoljno davanje krvi. Ovakve akcije često se organizuju po fakultetima gde cirkuliše veliki broj mladih ljudi i gde se u proseku sakupi između 10 do 15 litara krvi.

Akoš Sevad, student prve godine Ekonomskog fakulteta po drugi put dobrovoljno daje krv. Akoš kaže da mu nije teško da se odluči za ovaj human gest, jer njegova krv može nekome da spasi život.

Oni studenti koji su redovni davaoci krvi dolaze svaki put kada se održava ovakva akcija na fakultetu. Pozitivna činjenica jeste, bar prema rečima medicinara, što sve češće viđaju nova lica koja dobrovoljno daju krv.

Veliku pomoć medicinarima pružaju i uprave određenih fakulteta, koje studentima u slučaju davanja krvi daju određene povlastice. Ovoga puta na Ekonomskom fakultetu toga nije bilo, ali je bez obzira na to sakupljeno 15 litara krvi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4973
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.