Komentara: 0
Pregleda: 1790

Dobra saradnja Subotice i USAID-a

24.02.2011. u 22:11h
Izvor: RTV Yueco
Dobra saradnja Subotice i USAID-a

Lokalna samouprava Subotice i Američka organizacija za međunarodni razvoj USAID uspešno sarađuju već deset godina, a obostrani je interes da Subotica učestvuje u budućim projektima ove organizacije, zaključak je današnjeg sastanka rukovodstva grada i USAID-a. Za deset godina uspešne saradnje, USAID je podržao desetinu subotičkih projekata koji su na taj način dobili pomoć vrednu 2 miliona evra. Neki od projekata kojima je Američka organizacija za međunarodni razvoj pružila podršku su Gradski uslužni centar i kancelarija za Lokalni ekonomski razvoj.

Na sastanku predstavnika rukovodstva Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj USAID i rukovodstva grada Subotica konstatovano je da dve strane sarađuju već 10 godina, koliko i deluje misija USAID-a u Srbiji. Direktorka misije USAID u Srbiji zaključila je da je podrška uglavnom usmeravana u polje ekonomije, ali je pružena podrška i u nekim drugim oblastima kao što je delovanje u vanrednim situacijama.

USAID je za deset godina pružio podršku desetini projekata u Subotici, koji su na taj način imali na raspolaganju dva miliona evra. Gradonačelnik Subotice, zahvaljujući na dosadašnjoj pomoći, istakao je da je naš grad spreman za dalju saradnju sa ovom organizacijom na programima i projekatima koje USAID podržava.

Delegacija USAID posetila je i Gradski uslužni centar i kancelarija za Lokalni ekonomski razvoj, čijem funkcionisanju su takođe pružili podršku u ranijem periodu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1790
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.