Komentara: 1
Pregleda: 2093

Dobar smeštaj je glavni adut Palića

07.08.2010. u 11:24h
Izvor: Politika Online
Dobar smeštaj je glavni adut Palića

U turističkoj ponudi Palića najveći je problem što ne možemo da koristimo njegova dva najznačajnija resursa - jezero i izvore termalne vode. Zbog toga svi koji žele da privuku goste na Palić moraju da ulažu u kvalitet ostale ponude kako bi bili konkurentni i zadržali posetioce - kaže za „Politiku" Nenad Vukašinović, generalni direktor „Elite Palić", turističkog preduzeća koje već godinama posluje na Paliću i ima u vlasništvu nekoliko najatraktivnijih objekata na obali jezera poput „Male gostione", „Riblje čarde" i hotela „Jezero" i „Park".

Međutim, Vukašinović kaže da dobra ugostiteljska ponuda, smeštaj koji odgovara potrebama i zahtevima današnjeg gosta, uz prirodnu atraktivnost same lokacije, više nisu dovoljni da bi privukli posetioce.

- Mi smo ponosni na činjenicu da turizam na Paliću postoji više od vek i po, da naša „Mala gostiona" počiva na temeljima postavljenim 1853. godine, i da se od tada do danas neprestano radilo na podizanju kvaliteta usluge. Ipak, danas smo ponovo suočeni sa potrebom da precizno definišemo ovu turističku destinaciju, jer Palić više ne može da se promoviše kao kupalište, jer jezerska voda nije odgovarajuća, nema ni lekovitog blata, prema tome mi moramo ovom mestu da udahnemo nove sadržaje - kaže Vukašinović.

Turistički klaster Subotica - Palić, priča direktor „Elite Palića", nastoji da oživi destinaciju. Problem zagađenosti vode Palićkog jezera od onih koji žele da žive od turizma nametnuo je visoke standarde jer je to jedan od načina kako zadržati gosta. Tako generalno za Palić se zna da su smeštajni kapaciteti izuzetno kvalitetni, da je usluga na visokom nivou i da postoje dobri ugostiteljski objekti.

- Palić danas gostima nudi opuštanje, zelenilo, velike mogućnosti za rekreaciju, i to je ono što prija gostima sa našeg glavnog turističkog tržišta - Beograda. Ipak, teška godina je dovela da pada u broju noćenja, i mi beležimo 10 odsto manje gostiju, što je daleko bolje od proseka Srbije gde je pad turističke posete na nivou od čak 27 odsto - kaže Vukašinović.

Kao jedna od najvećih turističkih firmi na obali jezera, „Elite Palić" uvođenjem novih sadržaja u svoju ponudu nastoji da privuče goste, ali i da bude na usluzi domaćem stanovništvu, njihov nedeljni porodični ručak postao je već tradicija i svake nedelje ovde se oko švedskog stola u „Maloj gostioni" okupi oko 200 Subotičana i njihovih gostiju. Osim toga, njihovi ugostiteljski objekti često su domaćini kolegama iz drugih gradova Srbije ili iz inostranstva kada se organizuju kulinarski dani određenog kraja. Vukašinović kaže da sve te manifestacije pomažu promociji Palića.

„Elite Palić", i pored toga što ima nešto manji broj gostiju, ne odustaje od ulaganja u svoje objekte te planira da u okviru hotela „Jezero" napravi bazen.

- Radimo projekat za mali bazen i SPA velnes, jer su to sadržaji koji generalno nedostaju. Planiramo to kao dodatni sadržaj za naše goste, a možda i za sve posetioce Palića - ističe Vukašinović.

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2093
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.