• Pregleda: 2747

Do sada asfaltirano 19 ulica

Do sada asfaltirano 19 ulica

Počeli su radovi na postavljanju prvog sloja asfalta u ulicama Severna, u dužini od 200 metara, i Otvorena, u dužini od 150 metara. Ukupna vrednost radova je 3.5 miliona dinara. Ove dve ulice sastavni su deo programa revitalizqacije i izgradnje 39 saobraćajnica u gradu, gde je do sada završeno 19 ulica, a uskoro će biti raspisan tender za izgradnju još oko 20 saobraćajnica.

Postavljanje asfalta u ulicama Otvorena i Severna deo je poduhvata izgradnje novog saobraćajnog prstena, kroz povez ulica Partizanskih baza i 51. divizije. Sredinom avgusta kreće nanošenje završnog sloja asfalta na potezu od ulice 51. divizije, preko novog kružnog toka, sporednih ulica i Partizanskih baza. Sve ovo je deo programa revitalizacije i asfaltiranja 39 saobraćajnica u gradu koje finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 280 miliona dinara. Do sada je završeno 19 ulica.

Rebalansom gradskog budžeta, za potrebe Direkcije za izgradnju grada je obezbeđeno 150 miliona dinara. Na osnovu toga se očekuju da će 15. avgusta biti pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača radova na sanaciji ili izgradnji još oko 20 ulica u gradu.

U narednim danima biće završeni i svi projekti atarskih puteva u gradu, radi se o sedam trasa, od čega će u prvom krugu biti završena polovina. Kako navode u Direkciji, za uređenje svih puteva je potrebno 180 miliona dinara, a u Gradskom fondu za poljoprivredu u ovoj godini je za ove namene obezbeđeno 80 miliona. Time je Direkcija za izgradnju grada obezbedila svu potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju za saobraćajnice i atarske puteve, sve ukupno u vrednosti od 530 miliona dinara, tako da sa tog aspekta gledajući čim se obezbedi novac i odaberu izvođači - radovi mogu da počnu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
mak7 Odgovori
Ulica Bracka je dugacka 2 km ako ne i vise i u njoj ima oko stotinak domacinstava i nema ni A od asfalta..al nema ni kanalizacije ni vodovoda a ni pesacke staze pa kad je kisa...dobro da struje imamo i interneta da mozemo videti sta se desava u svetu :) pozz.
hmmmm... Odgovori
Ako je cestit i posten covek i ako stoji iza svojih reci neka se javi imenom i prezimenom taj ko je izdao zvanicno saopstenje da ce u otvorenoj biti asfaltirano 150m (povezuje se part baza sa otvorenom,mozda 50m plafon 100) pa da se sa kamerama tamo ode da se jos jednom premeri.
150 udaraca bicem na trgu za onoga ko nije u pravu!!!
eeeeee Odgovori
al gde ode ostale millione?i gde je od lista rolana romena?napravili su pola ulica,i za to se cekalo 10.20godina,al ostalo da zavrse ko sisa.vazno samo da gde zivi neko poznatog covek,tamo ima i asfalt i sve ostalo,nas koga briga,da ako pada kisa pliva i ulica, i mi, i kuce,i moramo sa camcama da idemo-kad bi imali i to.ovo je sve uzas i sramota,al nikoga nije briga.pa da ne pricamo od ostalog stvari.plata,penzija?sramota.sad vec ispod 20hiljada platu ni kredit nedaju,da bar ti gradis kucu sebi,ili kupis.zivi u kartonsku kutiju.to je narodna banka,samo sto naradu niko ne pita nikad od nista
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.