Komentara: 0
Pregleda: 3969

Đaci prvaci

10.09.2009. u 10:17h
Izvor: RTV Yueco
Đaci prvaci

Već deset dana ima od kako je počela nova školska godina. Udžbenike za prvake je obezbedilo Ministarstvo prosvete, uniforme lokalna samouprava, učiteljice su ih spremno dočekale a na njima je sad da se polako privikavaju na školske obaveze. U tome im pored učtelja moraju pomoći i roditelji jer je njihova uloga nezamenjiva.

Prvaci Osnovne škole "Majšanski put" odlično se snalaze u svojoj novoj ulozi. Pored konvencionalnog metoda učenja, u nastavi se koriste i savremenim informatičkim tablama i tako se lako pripremaju za nove vidove učenja. Za sada im se najviše dopadaju časovi muzičkog i fizičkog.

Učitelji kažu da deca u prvi razred kreću emotivno i mentalno spremna tako da se brzo privikavaju na obaveze koje im se nameću sa početkom školske godine. Domaće zadatke za koje je potrebno izdvojiti 20 tak minuta slobodnog vremena, dobijaju već u prvoj nedelji, kako bi na početku školovanja stekli svest o odgovornosti.

Najveću ulogu u privikavanju deteta na školske obaveze i autoritet imaju roditelji. Iako recept za uspešno roditeljstvo ne postoji, potrebno je truditi se, tvrde u školi.

Osnovna škola "Majšanski put " od oktobra organizuje školu i za roditelje. Tribine će se održavati jednom mesečno, a na njima će roditelji u razgovoru sa stručnim licima moći da sagledaju sve probleme sa kojima se njihovi najmlađi suočavaju i kroz razgovor pokušati da ih reše.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3969
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.