• Pregleda: 1396

Đaci prikupljali paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica

Učenici nižih razreda OŠ "Jovan Mikić" i ove godine učestvovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja božićnih poklona za decu iz socijalno ugroženih porodica. Ova akcija, organizovana u saradnji sa Gimnazijom "Kostolanji Deže".
Đaci prikupljali paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica

Osnovna škola "Jovan Mikić" i Gimnazija "Kostolanji Deže" drugu godinu zaredom organizuju humanitarnu akciju prikupljanja božićnih paketića, koji su namenjeni za decu iz socijalno ugroženih porodica. Prema rečima Marije Milodanović, direktorke OŠ "Jovan Mikić", u akciji su učestvovali svi učenici od prvog do četvrtog razreda, njih gotovo 300, koji su prikupili toliko paketića da su potpuno ispunili Zbornicu škole.

- Osnovna zamisao akcije bila je da učenici obraduju svoje vršnjake za praznike, tako što će im pokloniti slatkiše i igračke, što su nekako tradicionalni pokloni za decu u ove praznične dane. Svaki učenik je doneo po nešto, a potom su sve to lepo upakovali u prave božićne i novogodišnje paketiće, koji trenutno čekaju da budu prosleđeni deci kojoj su namenjeni. Tačan broj paketića ne znamo, ali nam je Zbornica potpuno ispunjena njima i nadamo se da ćemo deci ulepšati predstojeće praznike - rekla je Milodanović.

Učešće u humanitarnim akcijama za đake ove škole je redovna aktivnost, te tako tokom cele godine sakupljaju plastične čepove od boca, kako bi se priključili akciji "Čepom do osmeha", rado su odazvali i prikupljanju pomoći za korisnike Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", a na kraju godine i ovoj akciji u kojoj su pripremali paketiće za svoje vršnjake.

- Prošle godine smo po prvi put učestvovali, a pošto se ogroman broj đaka odazvao, ove godine smo ponovo pozvani da učestvujemo, a ukoliko nas budu zvali i naredne godine ćemo se vrlo rado priključiti ovom humanitarnom činu, jer naše malo, nekome može mnogo da znači - poručila je direktorka škole.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.