Komentara: 11
Pregleda: 2574
Foto

Đaci održali lekciju o Danu primirja

11.11.2017. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
Učenici OŠ „Matko Vuković“ održali su sinoć javni čas posvećen Danu primirja.
Đaci održali lekciju o Danu primirja

Na času su učestvovali đaci viših razreda koji su spojili znanja stečena na časovima istorije, srpskog jezika, muzičke kulture, a recitovali su čak i na francuskom i italijanskom jeziku.

Na jedan nesvakidašnji način đaci su održali lekciju o sarajevskom atentatu, bici na Kajmakčalanu, proboju Solunskog fronta, stradanju 1.300 kaplara, Nadeždi Petrović, Arčibaldu Rajsu, admiralu Gepartu i svim ostalim događajima i akterima Velikog rata, koji su prethodili Danu primirja. Sve to je pratio hor koji je izveo numere „Ovo je Srbija“, „Marš na Drinu“, „Tamo daleko“, „Kreće se lađa francuska“...

Đaci održali lekciju o Danu primirja

- Ne smemo da zaboravimo našu prošlost i ovaj veliki dan, želimo da svima poručimo koliko su značajne tekovine koje su nam preci ostavili i poželimo svima da žive u miru i ljubavi – poručila je direktorka škole Mirjana Stevanović.

Izvor: Subotica.com
Đaci održali lekciju o Danu primirja Đaci održali lekciju o Danu primirja Đaci održali lekciju o Danu primirja Đaci održali lekciju o Danu primirja Đaci održali lekciju o Danu primirja Đaci održali lekciju o Danu primirja Đaci održali lekciju o Danu primirja Đaci održali lekciju o Danu primirja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2574
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.