Komentara: 0
Pregleda: 2391
Foto

Đaci odmerili znanje o zdravlju i Crvenom krstu

05.04.2019. u 14:19h
Izvor: Subotica.com
U sklopu obeležavanja Svetskog dana zdravlja, Crveni krst Subotica je i ove godine organizovao takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola "Šta znaš o zdravlju - Šta znaš o Crvenom krstu?". Tradicionalno takmičenje okupilo je ukupno 19 ekipa iz 15 subotičkih škola, a najuspešnije iz obe kategorije predstavljaće naš grad na Pokrajinskoj smotri u Novom Sadu.
Đaci odmerili znanje o zdravlju i Crvenom krstu

Učenik trećeg razreda Srednje medicinske škole, Luka Ivanišević, prijavio se sa još dvojicom kolega na takmičenje s jednim ciljem - da ponesu titulu najboljih koja im je prošle godine izmakla za svega tri boda. Kaže da su se vredno pripremali, tako da nijedan poligon ne može da ih iznenadi.

- Obaveza nas medicinara je da promovišemo zdravlje i zdrave navike, stoga nam je velika čast što zajedno sa učenicima drugih škola možemo da budemo deo ovako značajnog događaja. Zdravlje je potpuno blagostanje psihičkog, socijalnog i emocionalnog stanja, a ne samo odsustvo bolesti i poremećaja - rekao je Ivanišević.

Đaci odmerili znanje o zdravlju i Crvenom krstu

Takmičenje "Šta znaš o zdravlju - Šta znaš o Crvenom krstu?" održava se svake godine u nedelji koja prethodi obeležavanju Svetskog dana zdravlja. Prema rečima dr Siniše Trajkovića, sekretara Crvenog krsta Subotica, pred takmičarima su ovoga puta i edukativni poligoni, na kojima treba da pokažu zavidan nivo poznavanja rada volontera ove gradske organizacije.

- Osim radnih poligona, koji se tiču znanja o Crvenom krstu i zdravlju, ostalih 12 poligona su edukativnog karaktera kroz koje se promovišu sve aktivnosti naših volontera. Pobednike takmičenja, kao i svake godine, očekuje pehar koji odlazi u trajno vlasništvo, a pobednici u obe kategorije predstavljaće naš grad i na Pokrajinskoj smorti, koja će se održati 10. aprila u Novom Sadu - objasnio je dr Trajković.

Đaci odmerili znanje o zdravlju i Crvenom krstu

Značaj ovog takmičenja, Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, vidi u tome što učenici imaju priliku da se druže, razmene iskustva i znanja, ali i u tome što će se neki od njih možda priključiti Crvenom krstu i postati vršnjački edukatori.

- Znamo da Crveni krst ima veliki broj vršnjačkih edukatora i nadam se da se u nekom od ovih takmičara krije budući vršnjački edukator, jer smo imali priliku da čujemo da su oni najbolji prezenteri onoga što radi Crveni krst, da njih deca i mladi najviše slušaju i da im se obraćaju za pomoć, upravo jer su sličnog godišta. Tako da je ovo takmičenje dobra prilika da se učenici zabave, nauče nešto novo, a potom to znanje prenesu svojim vršnjacima - rekla je Aleksić.

Izvor: Subotica.com
Takmičenje osnovnih i srednjih škola Takmičenje osnovnih i srednjih škola Takmičenje osnovnih i srednjih škola Takmičenje osnovnih i srednjih škola Takmičenje osnovnih i srednjih škola Takmičenje osnovnih i srednjih škola Takmičenje osnovnih i srednjih škola Takmičenje osnovnih i srednjih škola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2391
Povezane teme

svetski dan zdravlja

crveni krst

nataša aleksić

takmičenje

crveni krst subotica

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.