• Pregleda: 2122

Deže Kostolanji u IPA projektu

Deže Kostolanji u IPA projektu

Pozorište Deže Kostolanji i Udruženje MASK iz Mađarske učestvuju u IPA prekograničnom projetu pod nazivom “Zajednička pozorišna predstava sveobuhvatni i koherentni fokus na ljude u prekograničnom regionu”. Ovo je jedan od retkih slučajeva da se IPA projekat odobrava za neko kulturno dešavanje, što samo govori o dobroj ideji.

Cilj je ispitivanje određenih društvenih dešavanja na jugu Mađarske i na Severu Bačke, što će doprineti lakšem shvatanju određenih napetosti koje postoje u društvu. Projekat se sastoji iz tri predstave, od kojih će jednu raditi glumci iz Srbije, drugu glumci iz Mađarske, dok će treću raditi obe ekipe zajedno. Glumci će tokom godine raditi ispitivanja na raznorazne načine sa stanovništvom Srbije i Mađarske, i na osnovu prikupljenih informacija praviće se predstava.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
ae Odgovori
hi,hi,hi... kad mogu pijace nagrabit iz eu budjelara sto ne bi i kultura... epa, IPA, andare, ihaaaa!
Livia Odgovori
mILJENICI SVM-a su dobili najskuplje pozoriste u regionu, i imaju vise novca od narodnog pozorista, a sad se jos hvale nekim projektima... bolje da cute
Urban Odgovori
Draga Livia šta bi trebalo da uradimo?Od opštine što dobijemo para jedva su za račune dosta, IPA projekat je ipak pod kontrolom stranih donatora dakle nema mogućnosti za malverzacije.Da smo miljenici DS-a imali bi para ko Fokus fondacija,ali smo manjina pa moramo da se snalazimo na druge načine.
andras urban Odgovori
Jako zanimljivo! Ne znam ko je osoba koji je odgovorio umesto mene sa pseudimenom URBAN, no to nisam ja:andras urban. Sve u svemu tesko da sam iciji miljenik, daj boze da jesam, ustvari ok tako. Gluposti su stvarno skoro bolni. otkud Liviji ta misljenja ne znam, mada je smesno. Najskuplje pozoriste u regionu...haha, bilo bi mi drago da je tako. A protiv Focusa bas i ne izjasnjavam....Mi jesmo najskuplje pozoriste u regionu u onom duhovnom smislu, to jest najdragoceniji smo. Budite veseli i zdravi, zele vam politicki miljenici ......
p.s.
inace IPA projekat se ocenjuje od strane medjunarodne komisije, tesko da ima veze sa lokalnim politiziranjem
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.