Komentara: 39
Pregleda: 12942

Devojčica 4 godine trpela nasilje u školi

08.11.2011. u 14:13h
Izvor: Press Online
Devojčica 4 godine trpela nasilje u školi

Devojčica C. L. (12) iz Subotice četiri godine je trpela nasilje u O. Š. „Ivan Milutinović" i deca su je odbacivala iz društva samo zbog toga što je imala višak kilograma. Pojedini dečaci iz razreda svakodnevno su je tukli, ponižavali, govorili da je „debela krmača", čak i „kurva", dobacivali „sumo rvaču", „kečeru"...

Otac devojčice pokušao je da zaštiti svoje dete, žalio se školi, policiji, razgovarao sa roditeljima dece, a kada ništa nije pomoglo, odlučio je da je ispiše iz te škole i prebaci u drugu.

U novoj školi „Sonja Marinković" devojčici je juče bio prvi dan i prvi povratak kući bez suza.

- Zbog njene težine, nevolje su počele već u prvom razredu. Čupali su je za kosu i najstrašnije vređali. U drugom razredu je dobila tolike batine da sam morao da je odvedem na hirurgiju - priča Vasilije L., otac devojčice.

C. L. navodi da ju je jedan dečak gazio, iskrivio naočare i glavu trljao prljavim sunđerom.

Njen otac kaže da, iako je imao obećanje direktora da će prijaviti policiji, to se nije dogodilo. Došao je kraj drugog, a i početak trećeg razreda, a sa tim je poraslo i brutalno vređanje dečaka.

- Maltretiranje se kao epidemija raširilo i na drugu decu. Oni su se, čak i pred nastavnicima, šetali po razredu imitirajući sumo rvače. Hodali su raširenih ruku i nogu, imitirajući, navodno, moje dete. Uvrede su učestale kao i moje žalbe, ali sam video da od njih nema nikakve koristi, ne vredi.... Zato sam protiv tog dečaka podneo prijavu u SUP-u i nisam bio usamljen. Još jedan roditelj je već podneo prijavu - priča Vasilije.

Nasilje nad C. L. nije prestajalo, pedagog u školi je reagovao i sazvan je roditeljski sastanak. Direktor je pričao kako oni vode brigu i kako su deca pod zaštitom. Bilo je smešno sve to slušati - priča Vasilije.


Nova žrtva

Posle prvog dana u novoj školi devojčica se preko „Skajpa" čula sa drugaricom iz starog razreda. Htela je da joj se pohvali kako su je novi drugari lepo prihvatili, ali i da je upozori da će dečaci u staroj školi sigurno naći novi žrtvu.

C. L: Sada će da nađu novu žrtvu, videćeš...
Drugarica: Našli su već...: - (
C. L: Već?! Pa koga?
Drugarica: Mene...
C. L: Molim te, nemoj da trpiš, požali se ocu.
Drugarica: Ne! Neću da ga sekiram jer je bolestan.
C. L: Obećaj mi da ćeš se požaliti maćehi.
Drugarica: Obećavam

T. Aleksić

Izvor: Press Online
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 12942
Povezane teme

nasilje u školi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.