Komentara: 1
Pregleda: 2885

Deveti Etnofest na Paliću

13.06.2012. u 12:17h
Izvor: SuMedija
Etnofest - festival kultura sveta, deveti po redu biće održan na dve lokacije na Paliću, Letnjoj pozornici i Velikoj terasi od 22. do 24. juna . U petak, 8. juna od 21 čas biće održan promotivni koncert multikulturnog sastava i izložbe dokumentarne i koncertne fotografije.
Deveti Etnofest na Paliću

Palid Mafiasko Taxi je koncert multikulturnog sastava nastalog u okviru projekta Feria de Fronteras podržanog kroz EU program kultura od 2007. do 2013.

Okuplja umetnike iz šest evropskih zemalja, i još više muzičkih stilova: sevdah, flamenko, rumba, tarantela, kumbia, balkan groove. Nastupaju Jelena Milušid, Bosna i Hercegovina, Nemačka (vokal),Thomas Morzewski, Francuska (truba), Nejtan Dims, Belgija (saksofon), Bogdan Ranković, Srbija (klarinet, frula), Dick Vander Harst, Holandija (gitara), Filip Vandebril, Belgija (bas), Sebastian Viesner, Nemačka (bubnjevi).

Posetioci će moći da pogledaju izložbu dokumentarnih fotografija „Family Matters” Sanje Knežević, koja je za ovu seriju fotografija dobila prvu nagradu  u kategoriji „Život – reportaža” na Press Photo Srbija 2011. godine. Biće izložene i koncertne fotografije „Break-on-Through” Edvarda Molnara, Nikole Lučića i Hervé Leteneura. U okviru projekta Feria de Fronteras podržanog kroz EU program Kultura 2007. – 2013., ova tri fotografa su uspostavila saradnju, a kroz ove fotografije u fokusu je svojevrsna vizuelna, komparativna analiza različitih pogleda na festivalski život u Francuskoj i Srbiji, kroz perspektivu dva partnerska festivala – Harmonikaški festival u Vazemu (Lil, Francuska) i Festival kultura sveta Etnofest na Paliću.

Deveti festival pod ovim nazivom donosi šarolika muzička, fotografska i zanatlijska iskustva umetnika iz Gane, Španije, Finske, Austrije, Makedonije, Mađarske i Srbije, koji će na sebi svojstven način prezentovati nove forme umetničkog izraza koje nas okružuju. Od 22. do 24. juna u okviru Etnofesta koncerte će održati Lajko Feliks és Zenekara, Mizar i hor Harmosni iz Makedonije, Teofilovići - gosti festivala, BeogradEBO TAYLOR Afrobeat Academy, Zoobazar iz Gane, Arja Kastinen iz Španije, Lava iz Finske, Mentes masentes maskent trio iz Austrije, Kadabra iz Mađarske, Grufri groove iz Subotice

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2885
Povezane teme

etnofest

festival etnofest

festival kultura sveta etnofest

etnofest palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.