Komentara: 0
Pregleda: 1893

Deveti džez festival "Jazzik" u nedelju

25.09.2018. u 20:20h
Izvor: Subotica.com
Deveti Internacionalni džez festival “Jazzik”, biće održan 30. septembra na sceni Jadran od 20 časova.
Deveti džez festival "Jazzik" u nedelju

Zbog skromnijeg budžeta, Festival će ove godine trajati samo jedan dan, ali prema rečima organizatora, to neće uticati na kvalitet programa. U glavnom programu, na Festivalu će ove godine nastupiti Gabriel Palači trio iz Argentine i Ivana Vukmirović Manivi iz Beograda.

- Ivana Vukmirović, koja nastupa pod umetničkim imenom Manivi, je kantautorka koja živi i stvara u Beogradu i od detinjstva je u muzici. Njeni tekstovi su autobiografski, a teme koje se provlače kroz njenu muziku se odnose na sve ono što je ljudsko i kroz šta svi prolazimo na svom životnom putu. Manivi piše o socijalnim temama, o pritisku modernog doba, kao io ljubavi i intimnosti. Njena muzika je mešavina pop zvuka, soul/fanka sa primesama modernog džeza. Nakon nje nastupiće sjajan pijanista, Gabriel Palači. Njegova muzika predstavlja složeni ukus žanrova, a kompozicije predstavljaju spoj mnogih kultura koje su tokom godina uticale na njegovu muziku, sa dubokim jezgrom u latino džezu-predstavio je program Gabor Bunford, umetnički direktor Festivala „Jazzik“.

Kao i prethodnih godina, promotivan nastup na Festivalu imaće i učenici džez odseka subotičke Muzičke škole.

- Rešili smo da ove godine učenici trećeg i četvrtog razreda srednje škole budu na Festivalu. Spremamo četiri standarda i divna je atmosfera. Svake godine kad se spremamo dobra je atmosfera i zato je posao, koji sam dobio, lak. Uključili su se svi profesori sa džez odseka i mislim da će to u nedelju zvučati kako treba i mislim da će mi biti lak posao pošto su momci i devojke sjajni, njih desetak iz Muzičke škole će nastupati - rekao je David Sič, profesor u Muzičkoj školi.

Ovogodišnji sešn bend će biti bend “Iz principa”, a sešn će se održati u Bass Bar-u.

Ulaznice za “Jazzik” se u pretprodaji po ceni od 600 dinara mogu kupiti u radnji IT opreme “Wom” - Dudi Co, ispod Gradske kuće do subote, 29. septembra do 13 časova. Na dan Festivala, preostale karte će biti u prodaji od 18 do 20 časova na ulazu scene Jadran.

Detaljnije informacije o programu Festivala dostupne su na  sajtu Festivala www.jazzikfestival.com.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1893
Povezane teme

Jazzik

Jazzik Festival

gabor bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.