Komentara: 13
Pregleda: 7296

Deveta godišnjica Mini Jugoslavije

03.05.2011. u 16:46h
Izvor: RTV Yueco
Deveta godišnjica Mini Jugoslavije

U sklopu prvomajskih praznike juče je obeležena godišnjica osnivanja Mini Jugoslavije. Na imanju Blaška Gabrića u Subotici već devet godina postoji naselje koje čuva tradiciju i sećanje na bivšu na zajedničku državu. Proslavi je prisustvovalo nekoliko stotina jugonostalgičara. Nekoliko stotina jugonostalgičara iz Subotice i drugih gradova bivše Jugoslavije i ovog 2. maja okupilo se u Mini Jugoslaviji u Subotici na proslavi godišnjice “4. Jugoslavije”.

Uglavnom starije generacije, ali je bilo i mlađih koji su mogli kupiti suvenire i slušati priče o životu i iskustvima u bivšoj Jugoslaviji.

Subotičanin Blaško Gabrić je mini Jugoslaviju sagradio posle raspada bivše SFRJ i u njoj se već devet godina svakog 2. maja okupljaju jugonostalgičari iz bivše države i sveta. Gabrić planira da na oko četiri hektara svog imanja izgradi povratničko naselje, da nikne naselje u kome će penzioneri jugonostalgičari moći da dobiju smeštaj za značajno manje para nego u svetu.

Povodom proslave organizovan je kulturno umetnički program sa pesmama i igrama naroda i narodnosti bivše Jugoslavije, kao i sportska takmičenja. Proslavi u Mini Jugoslaviji i ove godine je prisustvovao lider Komunističke partije i unuk Josipa Broza Tita – Joška Broz.

Fotografije sa manifestacije možete videti ovde: Prvi maj u mini Jugoslaviji

Mini Jugoslavija - Blasko Gabric

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 7296
Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

subotica jugoslavija

godišnjica jugoslavije

jugonostalgija

Joška Broz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.