Komentara: 7
Pregleda: 6083

Deutsche Welle: Nemačke investicije u Suboticu

06.07.2011. u 14:08h
Izvor: RTV Yueco
Deutsche Welle: Nemačke investicije u Suboticu

Investicijama u Suboticu bave se i nemački mediji. Na svojoj internet stranici na srpskom jeziku, uticajni nemački informativni servis Dojče vele piše da Nemački proizvođač i distributer auto-delova „Kontitek“, deo koncerna „Kontinental“, planira da uloži novac u izgradnju pogona u Subotici.

To je još jedan u nizu nemačkih investitora u Srbiji, navodi Dojče vele, uz procenu da je u nemačkim firmama zaposleno 20.000 ljudi.

„Subotica može poslužiti kao model za investicije iz Nemačke u Srbiji“, prenosi izjavu nemačkog ambasadora Voframa Masa prilikom nedavne posete našem gradu. Samo u Subotici posluju ćerke-firme nekih od najvećih nemačkih koncerna kao što su „Simens“, „Metro“, „Norma grupa“, Dunkermotoren".

Kada je reč o ostalim gradovima u Srbiji, piše ovaj servis, nedavno je u Prokuplju počeo da posluje proizvođač autokomponenti „Leoni“, a u Leskovcu tekstilni brend „Falke“. Nemačke investicije u Srbiji do sada iznose 1,5 milijardu evra, prenosi Dojče vele izjavu zamenika predsednika Nemačkog privrednog udruženja u Beogradu Bojana Predojevića.

Ovaj servis navodi da je Nemačka drugi spoljnotrgovinski partner Srbije po uvozu i izvozu, a razmena dve zemlje u prva četiri meseca dostigla je milijardu dolara, zaključuju novinari Dojče velea.

Originalno izdanje vesti možete pročitati na linku: www.dw-world.de/dw/article/0,,15211335,00.html

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6083
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

Privredno tehnološki parkovi Subotica

fabrika Subotica

fabrika simens u subotici

fabrika vetrogeneratora

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

nemačke investicije

norma group

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.