Komentara: 0
Pregleda: 2285

Desire: Dan 6.

28.11.2009. u 11:27h
Izvor: RTV Yueco
Desire: Dan 6.

Sinoć je u Nepkeru odigrana predstava Odmor od povijesti hrvatskog autora i reditelja Borisa Bakala. Predstavu je izvela grupa glumaca pod nazivom Bacači Sjenki koji su delom i koautori predstave. Na sceni Pozorišta “Deže Kostolanji” makedonski Norden teatar izveo je predstavu “Begunica” reditelja Dejana Projkovskog.

Bacači Sjenki je umetnička i produkcijska platforma koju su 2001. godine u Zagrebu osnovali Boris Bakal i Katarina Pejović. Posvećena je interdisciplinarnoj saradnji, stvaranju i refleksiji, kao i traganju za novim stvaralačkim jezicima, pre svega u polju performansa, urbane i javne umetnosti.

Odmor od povjesti je prvi deo trilogije Proces grad inspirisane romanom Proces Franca Kafke i njegovim filozofskim i političkim implikacijama. Predstava je metafizički komentar Kafkinog dela, putovanje po rubu kolektivne i individualne svesti, kroz predele snova i smrti kao jedinih sigurnih utočišta od istorije.

Na sceni Poziorišta Deže Kostolanji izvedena je predstava Begunica, makedonskog reditelja Dejana Projkovskog. Predstava slovi za makedonsku varijantu Romea i Julije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2285
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.