Komentara: 0
Pregleda: 2111

"Desire Central Station 2013." od 23 - 28. novembra

21.11.2013. u 15:13h
Izvor: RTV Yueco
U organizaciji pozorišta „Deže Kostolanji“ u subotu počinje međunarodni festival savremenog pozorišta „Desire Central Station“. Tokom 6 festivalskih dana ljubitelji savremenog teatra imaće priliku da pogledaju 13 predstava iz 6 zemalja. U fokusu ovogodišnjeg Desirea biće pozorište i čovek. U okviru Desire akademije i takozvanog Off programa festivala biće organizovani razgovori sa rediteljima , predavanja i prezentacije.
"Desire Central Station 2013." od 23 - 28. novembra

Otvaranjem izložbe pod nazivom „I am Desire“ u subotu u 18 časova u Modernoj galeriji „Likovni susret“ zvanično će početi peti po redu međunarodni festival savremenog pozorišta „Desire Central Station 2013.“ Za šest dana trajanja manifestacije poštovaoci modernog pozorišnog izraza će biti u prilici da pogledaju 13 predstava iz Zagreba, Budimpešte, Ljubljane, Temišvara, Sarajeva, kao i iz Beograda i grada domaćina- Subotice. U fokusu ovogodišnjeg Festivala su pozorište i čovek.

Pored zvaničnog programa Festivala, organizovan je i bogat prateći program koji čine Desire akademija koja će se održati u prostoru „Likovnog susreta“ od 25.-28. novembra. Za vreme trajanja Akademije stručna javnost i zainteresovana publika će moći da prisustvuje razgovorima i predavanjima gostujućih reditelja i glumaca. U takozvanom Off programu od 25.-28. novembra biće održane dve radionice, filmska projekcija, a sve vreme trajanja Festivala biće otvorena izložba „I am Desire“ o prethodna četiri festivala. Otvorenu Pozorišnu radionicu za kritičare vodiće Atila Širbik, a Radionicu Aleksanderove tehnike Ana Mađari Bek i Ester Šipoš.

Predstave će se igrati na nekoliko lokacija: na sceni Jadran Narodnog pozorišta, u pozorištu „Deže Kostolanji“, u Fabrici Mladost i u Dečjem pozorištu. Prateći program je organizovan u Art bioskopu „Lifka“, u Modernoj galeriji „Likovni susret“ i u pozorištu „Deže Kostolanji“. Svako veče Festivala planirano je da se nakon poslednje predstave održavaju festivalske žurke. Deataljan program ovogodišnjeg Festivala može se pogledati na desirefestival.eu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2111

Povezana vest

Povezane teme

desire festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.