Komentara: 0
Pregleda: 2443

Deset klavirskih koncerata za šest dana u okviru 4. "Piano fest"-a

13.11.2017. u 21:44h > 14.11.2017. u 10:53h
Izvor: Subotica.com
Četvrti po redu „International piano fest“, u organizaciji Udruženja „Electe“, biće održan od 19. do 24. novembra na tri lokacije, u Velikoj većnici Gradske kuće, Muzičkoj školi i Savremenoj galeriji.
Deset klavirskih koncerata za šest dana u okviru 4. "Piano fest"-a

U okviru ovogodišnjeg Piano festa biće održano deset koncerata, a subotička publika imaće priliku da čuje umetnike iz Izraela, Japana, Nemačke, Italije, Mađarske i Srbije. Festival će biti otvoren nastupom klavirskog dua Kanazawa&Admony, a svake večeri koncerti će biti organizovani od 18 i od 20 časova. Predsednik Udruženja „Electe“, Miloš Radović, kaže će četvrti Međunarodni festival klavirske muzike ponuditi najbogatiji program do sada.

- Naši sugrađani i svi ljubitelji kvalitetne umetničke muzike moći će da uživaju u celom programu festivala potpuno besplatno - poručio je Miloš Radović i izrazio zadovoljstvo što je preko ovog projekta Udruženje „Electe“ obnovilo saradnju sa Savremenom galerijom, a posebno Muzičkom školom - Smatramo da počinje nova era naših dobrih, ljudskih i profesionalnih odnosa. Muzička škola postaje kulturni centar u regionu i naša dobra saradnja je logična s obrizom na zajedničke ciljeve i misiju koju imamo. Smatramo da je uključivanje profesora i učenika iz Muzičke škole na realizaciji ovakvih projekata izuzetno važno i razmenom iskustava iz oblasti umetničke, klasične muzike možemo značajno unaprediti kulturnu ponudu našeg grada. Ovaj vid saradnje i sa Savremenom galerijom predstavlja samo napredak naše dobre i dugotrajne saradnje na projektima iz oblasti savremenog stvaralaštva.

Da će Piano fest biti prilika za edukaciju složila se i direktorka Muzičke škole, Dragana Nikolić.

- Drago mi je što ćemo ugostiti umetnike, kao i što će naši profesori i đaci imati priliku da čuju i učestvuju u programu, koji će umetnici prirediti i tako steći bogato iskustvo a samim tim i nastaviti dalje da rade koristeći iskustvo stečeno na Piano festu - istakla je Dragana Nikolić.

Detaljnije informacije o programu i koncertima dostupni su na sajtu electe.org. Iako je ulaz na sve koncerte slobodan, Festival će i ove godine imati humanitarni karakter, jer će prikupljeni dobrovoljni prilozi biti upućeni porodici Andreja i Sare Dedović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2443
Povezane teme

electe

međunarodni festival klavirske muzike

international piano fest

klavirski koncert

electe subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.