Komentara: 0
Pregleda: 3877

Derbi kola koji može da odluči šampiona: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Napredak"

02.05.2013. u 18:00h
Izvor: ŽFK "Spartak"
U subotu je na rasporedu 17. kolo Prve ženske fudbalske lige u kojoj će snage odmeriti aktuelni šampion ŽFK "Spartak" i direktni konkurent za titulu ŽFK "Napredak" iz Kruševca. U poslednjoj utakmici odigranoj u nedelju "golubice" su turistički posetile Novi Bečej i očekivano ubedljivo pobedile, ali subotnja utakmica je ona koja će najverovatnije i odlučiti o šampionu Srbije u sezoni 2012/2013.
Derbi kola koji može da odluči šampiona: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Napredak"

Spletom raznih okolnosti se dogodilo da je utakmica protiv kruševačkog Napretka za ŽFK "Spartak" postala najvažnija, odlučujuća i istorijska. Ništa manji značaj ova utakmica ima i za ekipu Napretka koja je iznenada, "iz zasede", iskočila u prvi plan u trci za titulu šampiona Srbije u ženskom fudbalu.

U poslednje vreme medijska pažnja je uglavnom bila usmerena na Spartak, Mašinac i Lask Crvenu zvezdu, dok je ŽFK "Napredak", iako godinama u vrhu srbijanskog ženskog fudbala, nekako ostajao van vidokruga manje obaveštene sportske javnosti.

Osim opšte poznate činjenice da ŽFK Napredak već godinama slovi kao odlična ekipa, bolji poznavaoci prilika znaju da je Napredak u prelaznom roku pojačao svoje redove sa nekoliko vrhunskih igračica, što nedvosmisleno ukazuje da mu šampionske ambicije nisu strane.

Šta o derbiju misle, raspitali smo se u redovima Spartaka:

Violete Slović, kapiten ekipe: "Očekuje nas teška utakmica u subotu. Protivnik je za svako poštovanje. Napredak ima veoma iskusnu ekipu sačinjena od velikog broja reprezentativki, ali ova utakmica za nas ima poseban značaj. Imamo obavezu da idemo ka realizaciji klubskih ciljeva, a to je odbrana šampionske titule. Jednostavno rečeno to znači da ne smemo da kalkulišemo - pobeda je naš cilj. Želimo da obradujemo domaću publiku. Borićemo se do poslednjeg atoma snage i daćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Subotici. U ovaj derbi ulazimo veoma motivisane!"

Nevena Damjanović, zamenik kapitena: "Svesni smo težine utakmice koja nam sledi, ali bez obzira na sve, moramo biti maksimalno orijentisane i skoncentrisane na zahteve koji se stavljaju pred nas, ukoliko realizujemo sve zahteve stručnog štaba, nemamo čega da se plašimo. Imamo dobar tim, forma nam je u usponu i nadamo dobrom rezultatu. Očekujem dobru utakmicu i podršku sa tribina, koja nam uvek znači!"

Boris Arsić, šef stručnog štaba: "Pre svega želim da pohvalim ekipu Napretka, s obzirom da je to ekipa koja u kontinuitetu gaji ofanzivnu filozofiju fudbala. Pozdravljam tu činjenicu i smatram da će utakmica biti odlična jer će se sastati dve ekipe koje gaje ofanzivni stil igre. Spremali smo se za ovu utakmicu. Otklonili smo određene negativne pojave u našoj igri i spremno dočekujemo gošće iz Kruševca. Očekujem pravi fudbalski ambijent u subotu, dobru utakmicu i nove bodove u korist Spartaka."

Igra se u subotu, ulaz je besplatan, a fudbal u najavi odličan!

Meč ove dve ekipe igra se u subotu na Gradskom stadionu u Subotici sa početkom u 16 časova i 30 minuta. Ulaz je kao i dosada besplatan, a fudbalerke Spartaka pozivaju domaću publiku da ih podrže svojim prisustvom u vrlo važnoj utakmici koja može da donese mnogo radosti kada se "podvuče crta" u sezoni koja se bliži kraju.

Sastaju se dve ekipe koje su dosada pokazale najveći kvalitet i sa razlogom se nalaze u samom vrhu (prva i druga) na tabeli Prve ženske lige Srbije.

U subotu se očekuje suvo i sunčano vreme, sa temperaturom u vreme igranja od 26 stepeni. Dođite da podržimo naše šampionke do nove pobede.

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3877

Povezano dešavanje

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.