Komentara: 18
Pregleda: 3077

Demant u vezi štrajka upozorenja u javnim i javno-komulanim preduzećima u Subotici

09.12.2011. u 13:39h
Demant u vezi štrajka upozorenja u javnim i javno-komulanim preduzećima u Subotici

Sindikat Vodovoda prateći uputstva Pokrajinskog odbora Sindikata komunalaca pristupio je na zakonom predviđen način organizaciji štrajka upozorenja u JKP ‘’Vodovod i kanalizacija’’ Subotica. U vezi sa tim štrajkački odbor je u zakonskom roku (24 časa pre štrajka) uputio svoju Odluku Osnivaču, Poslodavcu i Samostalnom Sindikatu. Prilikom dostave Odluke Osnivaču 06.12.2011. u 14:30h još uvek niko nije predao svoje odluke o stupanju u štrajk.

Narednog dana na zajedničkom sastanku između Poslodavca i Štrajkačkog odbora konstatovano je da u zakonskom roku niko osim Sindikata Vodovoda nije dostavio Osnivaču svoje odluke o stupanju u štrajk.

Takođe, na istom sastanku je konstatovano da ne postoji minimum procesa rada u JKP ‘’ViK’’ koji je u zakonskoj obavezi utvrđivanja od strane Osnivača. Ovakvim stanjem nisu bili ispunjeni uslovi za štrajk.

Nakon ovih konstatacija Štrajkački odbor JKP ‘’ViK’’ je doneo Tehničku odluku o privremenoj obustavi aktivnosti daljeg organizovanja štrajka upozorenja, i zbog toga isti nije održan u našem Preduzeću.

Imajući u vidu da nijedan sindikat, osim naše Sindikalne organizacije, nije predao odluke Osnivaču, a narednog dana 08.12.2011.god. se pojavila vest na portalu Subotica.com da je štrajk ipak održan u svim javnim i javno-komunalnim preduzećima, postavlja se pitanje istinitosti održavanja štrajka upozorenja.

za Sindikalnu organizaciju JKP ‘’Vodovod i kanalizacija’’
- Momir Tasić, predsednik sindikata
- Zaviša Popović, zamenik predsednika

Povezane vesti:
- Održan štrajk upozorenja!

Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 3077
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.