Komentara: 32
Pregleda: 6611

Delu građana radijatori mlaki, "Toplana" poručuje da je grejanje skladu sa gradskom Odlukom

14.12.2021. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Dok se građani koji žive u stambenim zgradama u naseljima Bajnat i Prozivka žale na mlake radijatore, iz JKP "Subotička toplana" kažu da je isporuka toplotne energije u skladu sa gradskom Odlukom, te da obezbeđuju projektovane ambijentalne temperature svim potrošačima, pod uslovom da su im unutrašnje instalacije ispravne.
Delu građana radijatori mlaki, "Toplana" poručuje da je grejanje skladu sa gradskom Odlukom

Sredina decembra, grejna sezona je u punom jeku, a radijatori nisu u svim delovima grada topli. Tako kažu građani koji žive u stambenoj zgradi na adresi Braće Radić 15, navodeći da su radijatori mlaki, te da u popodnevnim i večernjim časovima najčešće pale klima uređaje ne bi li zagrejali stanove.

- Tako je od samog početka grejne sezone, ali tada nije bilo mnogo hladno, pa sam mislila da rade smanjenim kapacitetom i račun je bio manji, ali nije bio ni pun mesec. Međutim, kad je krenulo hladnije vreme, isto su grejali, tako da kad popodne i predveče sedite u stanu nije prijatno. Imamo još i malu bebu i u toj najvećoj prostoriji nije baš prijatno. Ne kažem da je hladno, ali s obzirom na cenu i koliko plaćamo, moglo bi biti toplije u stanu - kaže Željka, koja je na ovaj problem ukazala i u rubrici "Pištaljka".

Da u tome nisu usamljeni, potvrđuju i njihove komšije u susednoj zgradi, na adresi Braće Radić 13, koji tvrde da je kod njih grejanje bilo slabo i prethodnih sezona.

- Mi smo krenuli da se žalimo još pre dve godine. Pre su radijatori bili okej, a sad baš ništa ne greju. U mom stanu su procureli radijatori i to smo zamenili u roku od dva-tri dana i nadali smo se da će to popraviti grejanje, ali ništa. Mlaki su i dalje, kao i kada su bili stari radijatori. Pored toga, zgrada ima problem i sa izolacijom. Nama pored prozora sve bubri, voda ide, onda je još i hladno, a da cela zgrada plaća izolaciju, nema baš svako para za to - kaže Vlado, koji je na problem mlakih radijatora takođe ukazao u rubrici "Pištaljka".

Delu građana radijatori mlaki, "Toplana" poručuje da je grejanje skladu sa gradskom OdlukomStanari ove dve zgrade kažu da su se sa ovim problemom više puta obraćali "Toplani", kako pojedinačno, tako i preko predsednika kućnog saveta, ali da njihove molbe da se grejanje pojača nisu urodile plodom.

- Oni stalno govore da isporučuju 20-21 stepen. Kažem da je to hladno, da se sedi u tome, i to sam zvala nekoliko puta i mislim da je naš predsednik kućnog saveta zvao i stalno smo dobijali tu informaciju da oni isporučuju 20-21 stepen i to je to - kaže Željka.

- Voleo bih da "Toplana" reaguje, jer je stvarno zima. Moram paliti klimu, pa nam je račun za struju 7.000 dinara, a pored toga grejanje plaćam 8.000 dinara, a kao da ne plaćam - dodaje Vlado. - Predsednica kućnog saveta se žalila "Toplani" jedno vreme i dobili smo odgovor da je sve u redu, a nije. Oni su poslali ljude, nešto su pogledali, pošto dole imamo veliki bojler koji pumpa vodu. Oni su tu nešto pogledali i rekli da je sve u redu. Mislim da je komšijama na prvom spratu dobra voda, oni se ne žale, a ja koji sam na desetom spratu, i ovi na osmom i devetom, nama je problem.

Delu građana radijatori mlaki, "Toplana" poručuje da je grejanje skladu sa gradskom OdlukomIz JKP "Subotička toplana" kažu da do sada nisu imali prijave građana sa ovim problemom, već da su za mlake radijatore na pomenutim adresama saznali iz "Pištaljke". Kako objašnjava Atila Abraham, glavni inženjer distribucije, po gradskoj Odluci preduzeće obezbeđuje ambijentalne temperature koje su projektovane u datom objektu, a to je obično 20 stepeni. Nakon što su tehničari izašli na teren i sproveli kontrolu, u svakom stanu je bilo iznad 20 stepeni, a u pojedinim 23 stepena i više.

- Sa ovim adresama koje ste naveli, upoznati smo sa "Pištaljke" i za te adrese smo izašli i proverili prošle nedelje, od četvrtka ili petka pa do ponedeljka, do jučerašnjeg dana. Postavili smo na te konkretne adrese, u tim zgradama, merne instrumente i proverili koliko je grejanje i na svim lokacijama je kvalitet grejanja na zadovoljavajućem nivou, čak i bolje. Svakoga koga smo pitali, svako je odgovorio da nema problema sa grejanjem i da su zadovoljni - kaže Abraham. - U međuvremenu, u istom trenutku, a to smo povezali sa "Pištaljkom", dobili smo zahtev iz Jo Lajoša 70 i tamo smo isto to uradili i proverili. Postavili smo merače i dobili iste rezultate, i to smo merenja vršili i na najnepovoljnijim mestima zgrade, znači na najvišim spratovima, i na sredini i na najnižim spratovima i svugde je bilo kako treba.

Delu građana radijatori mlaki, "Toplana" poručuje da je grejanje skladu sa gradskom OdlukomOsim na ovim adresama, našoj redakciji se na mlake radijatore požalilo i nekoliko građana koji žive u zgradama u ulicama Blaška Rajića i Jo Lajoša, a iz "Toplane" poručuju da ukoliko imaju bilo kakav problem, smetnju ili primedbu na kvalitet grejanja, građani to mogu da prijave na broj telefona 024/548-383, a dežurna ekipa će u najkraćem mogućem roku izaći na teren.

- Na taj broj se uvek neko javi i razgovor se snima, evidentira u našem takozvanom dispečerskom dnevniku i mi u najkraćem mogućem roku izlazimo i proveravamo šta je problem. Ono što je u našem domenu, to rešavamo odmah, a ukoliko je problem na strani potrošača, onda ga upućujemo šta dalje treba da radi. Takođe, ako bi se pisano obratili "Toplani", u definisanom zakonskom roku, a mi se uvek trudimo da to bude još ranije, svako pismo koje je ušlo u "Toplanu" uvek je dobilo odgovor - poručuje Abraham.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 6611

Povezane zviždaljke

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.