• Pregleda: 2502

Delegacija UN u poseti Gerontološkom centru

Delegacija UN u poseti Gerontološkom centru

Predstavnici Kancelarije Ujedinjenih nacija zaduženi za ljudska i manjinska prava posetili su danas Gerontološki centar u Subotici, gde su se upoznali sa radom ustanove i načinom na koji brine o svojim korisnicima.

- Naša ideja je da iskoristimo sve ono što može da doprinese boljem životu korisnika, a to je i da vodimo računa o ljudskim pravima. Iskustva Kancelarije za ljudska i manjinska prava su velika i nama je u interesu da vidimo koje su tendencije, šta možemo da iskoristimo i šta možemo da naučimo i primenimo kako bi naši korisnici bili sigurniji i imali još bolje uslove - ističe Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. 

Predstavnici Kancelarije UN obišli su Dom "Dudova šuma", a tom prilikom mogli su da se uvere na koji način Gerontološki centar Subotica brine o ljudskim pravima.

- Kod nas je, u okviru projekta sa Fondom za otvoreno društvo, zaposleno četvoro Roma,  što je nešto što nas izdvaja u odnosu na druge ustanove. Takođe, mi smo jedina ustanova koja ima sajt i na romskom jeziku i na ostalim jezicima nacionalnih manjina - dodaje Ivanišević.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
ulma Odgovori
Sreca pa su dosli novinari, kada bi inace veliki direktor obisao korisnike i pitao ih za zdravlje?
Овца за шишање Odgovori
Врућина је, наручите нешто лагано у Босу.
B
Stavite na nas racun, opusteno...
DRAPO Odgovori
Pa nismo ga već odavno videli...
Stefko Odgovori
Lepo su pocrneli Dzej i Ilija, treba pokazati putem medija...
Nema ko da radi! Odgovori
Treba se pozabaviti manjkom radne snage, a ne da domovi i dalje budu krcati a radnika ima upola manje nego prethodnih godina, a neki ni nemaju radnike, pa noću rade bez medicinskog osoblja! KATANAC!
Dux Odgovori
Lepi moj pa dugo te nije bilo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.