• Pregleda: 1333

Delegacija Osiječko – baranjske županije posetila Suboticu

Delegacija Osiječko – baranjske županije na čelu sa županom Ivanom Anušićem posetila je juče Suboticu. U okviru posete, župan je pogledao znamenitosti našeg grada, posetio Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatsko nacionalno vijeće i HKC „Bunjevačko kolo“.
Delegacija Osiječko – baranjske županije posetila Suboticu

Razvijanje prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske, pomoć oko finansiranja projekata i mogućnosti pristupa EU fondova, bile su teme sastanaka u okviru jučerašnje posete Osiječko – baranjskog župana Ivana Anušića.

- Želimo razvijati prekograničnu suradnju koja je vrlo bitna, ne samo za hrvatsku zajednicu u Subotici, nego i za sve stanovnike u Vojvodini i Srbiji. Srbija stremi ulasku u EU, otvaraju se pristupni fondovi i mogućnost prekogranične suradnje i mislim da tu možemo jako puno surađivati i napraviti puno projekata. -  izjavio je  Ivan Anušić, Osiječko – baranjski župan.

Jedna od tema sastanka bila je i edukacija stručnih kadrova u oblasti prekogranične saradnje, koju je Osiječko-baranjska županija obećala da će finansirati.

- Najvažnije sa današnjeg sastanka je želja da nam se pomogne u edukaciji stručnih kadrova na području prekogranične suradnje, a to je ono na šta smo dali akcenat u Hrvatskom kulturnom centru. Oni bi finansirali boravak naših ljudi, koji traje između sedam i petnaest dana, a osim smeštaja, obezbedili bi i kadrove za edukaciju, što je nama jako bitno. - rekao je Lazar Cvijin, predsednik HKC „Bunjevačko kolo“.

Domaćin današnje posete bilo je HKC „Bunjevačko kolo“, koje je za goste priredio prigodan kulturno – umetnički program.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

5
Sistem (original) Odgovori
Nadam se da domaćini nisu nagazili na pogrešnu zastavu slučajno.
Pansti
A koja nije pograšna?
Radomir
@ SISTEM ( ORIGINAL) . Neje logicno da je iko na ovoj planeti gazio pogresnu zastavu , pa jos slucajno , zar ne ?
milica Odgovori
Pazite se stize Seselj!!! :) :) :)
Radomir
@ MILICA . Mozda ce i ovog puta ponuditi sendvice , koje koliko mi je poznato (opet ) nece niko uzeti . Nesto tu ne stima , il' su sendvici bili bajati il' je zamena imovine odlicno odradjena . Kao jedan od direktora Severa sa (cerkom jednog generala). Krenuo on tako , pa komsikuku podelio Krlezu ( knjige) . Bile stampane cirilicom , pa da mu se ne obije o glavu .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.