Komentara: 5
Pregleda: 2232

Dečji svetosavski dani počinju u ponedeljak

26.01.2020. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom „Ići ćemo putem slave, starim putem Svetog Save“ u ponedeljak, u OŠ „Matko Vuković“ počeće peti Dečji svetosavski dani.
Dečji svetosavski dani počinju u ponedeljak

Kao i prethodnih godina, Dečji svetosavski dani okupić veliki broj učesnika, a pored domaćina u programima koji će se održavati tokom cele nedelje učestvovaće i đaci iz OŠ „Jovan Mikić“, „Sečenji Ištvan“, „Đuro Salaj“, „Majšanski put“, „Ivan Goran Kovačić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Kizur Ištvan“, „Sveti Sava“, „Matija Gubec“ iz Tavankuta, „Žarko Zrenjanin“ i iz školskog centra „Dositej Obradović“. I ove godine, Subotičani će ugostiiti vršnjake iz OŠ „Dragutin Tadijanović“ iz Vukovara. Pored đaka nastupiće i crkveni hor „Sveti Roman Melod“ i KUD „Mladost“.

- Ponosni smo na to što je program Dečjih svetosavskih dana iz godine u godinu bogatiji, sadržajniji a tačke su zahtevnije, i bez preterivanja, akademskog nivoa – ističe Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“.  – I ovogodišnja manifestacija donosi sve one vrednosti koje neguje kult svetosavlja, kao št su ljubav, razumevanje, požrtvovanje, dobrota... Svi programi, u kojima učestvuje veliki broj đaka govore o visokim ljudskim, moralnim i društvenim vrlinama.

Dečji svetosavski dani otvaraju se u ponedeljak u OŠ „Matko Vuković“ u 17 časova. Svetosavka priredba „Kuća jutra“ OŠ „Đuro Salaj“ održaće se u utorak u 18 časova u Dečjem pozorištu, dok je u sredu humanitarni dan, kada će đaci posetiti korisnike Gerontološkog centra.

Svečani program u SKC „Sveti Sava“ održaće se u četvrtak u 19 časova, dok će u petak u 18 časova u OŠ „Jovan Mikić“ biti izložba likovnih radova i dodela nagrada najboljim autorima.

Zatvaranje manifestacije biće u ponedeljak, 3 februara, u 18 časova na sceni „Jadran“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2232
Povezane teme

dečji svetosavski dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.