• Pregleda: 1284

Dečji svetosavski dani počinju u ponedeljak

Pod sloganom „Ići ćemo putem slave, starim putem Svetog Save“ u ponedeljak, u OŠ „Matko Vuković“ počeće peti Dečji svetosavski dani.
Dečji svetosavski dani počinju u ponedeljak

Kao i prethodnih godina, Dečji svetosavski dani okupić veliki broj učesnika, a pored domaćina u programima koji će se održavati tokom cele nedelje učestvovaće i đaci iz OŠ „Jovan Mikić“, „Sečenji Ištvan“, „Đuro Salaj“, „Majšanski put“, „Ivan Goran Kovačić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Kizur Ištvan“, „Sveti Sava“, „Matija Gubec“ iz Tavankuta, „Žarko Zrenjanin“ i iz školskog centra „Dositej Obradović“. I ove godine, Subotičani će ugostiiti vršnjake iz OŠ „Dragutin Tadijanović“ iz Vukovara. Pored đaka nastupiće i crkveni hor „Sveti Roman Melod“ i KUD „Mladost“.

- Ponosni smo na to što je program Dečjih svetosavskih dana iz godine u godinu bogatiji, sadržajniji a tačke su zahtevnije, i bez preterivanja, akademskog nivoa – ističe Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“.  – I ovogodišnja manifestacija donosi sve one vrednosti koje neguje kult svetosavlja, kao št su ljubav, razumevanje, požrtvovanje, dobrota... Svi programi, u kojima učestvuje veliki broj đaka govore o visokim ljudskim, moralnim i društvenim vrlinama.

Dečji svetosavski dani otvaraju se u ponedeljak u OŠ „Matko Vuković“ u 17 časova. Svetosavka priredba „Kuća jutra“ OŠ „Đuro Salaj“ održaće se u utorak u 18 časova u Dečjem pozorištu, dok je u sredu humanitarni dan, kada će đaci posetiti korisnike Gerontološkog centra.

Svečani program u SKC „Sveti Sava“ održaće se u četvrtak u 19 časova, dok će u petak u 18 časova u OŠ „Jovan Mikić“ biti izložba likovnih radova i dodela nagrada najboljim autorima.

Zatvaranje manifestacije biće u ponedeljak, 3 februara, u 18 časova na sceni „Jadran“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Ja Odgovori
Minusi zato što se proslavlja važan školski događaj, ili zato što nemate šta drugo da radite? Pa malo žuči da razlijete i zbog našeg Save? Da se baš ne ugušite sami u sopstvenom kalu.
Malo razmisli
Apsolutno je skandalozno uvoditi popove i veru u skole, koliko ja znam mi nismo sekularna drzava. U redu je proslaviti taj dan u skolama pricama i predstavama o Svetom Savi kao prosvetitelju, ali dovesti popove u skolu, paliti svece kao u srednjem veku, osvestavati skolu i sl. jer skandalozno i nezakonito po meni, pa 90% dece uopste mozda i nije religiozno. Pritom bih isto ovo rekao i da su u pitanju katolicki popovi. Neko treba da proveri ustavnost odluke odredjenih direktora da dovedu popove u skolu.
Bunjevac Odgovori
Čisto posrbljavanje kadgod bunjevačke škule u bunjevačkom kvartu, tiraju našu dicu da praktikuju tudje običaje
Bunjevac Odgovori
"Kult svetosavlja" može važiti za svetosavce,ali nije ga primjereno nametati onima koji su katoličke vjere.
Istinitus Odgovori
Bunjevac-Ti Bunjevac nisi vec ustaska muva.Dobro si jedino rekao,bunjevacka skula.No neka su dica zbog novaca i mora pocela ucit na nerazumnom jeziku,a bila gotovo cisto bunjevacka,a nikad rvatska skula.Zivimo u Srbiji,zasto da se ne proslavlja skolska slava???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.