Komentara: 4
Pregleda: 1373
Foto

Dečje pozorište dobilo orden Karađorđeva zvezda

29.06.2022. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Ukazom predsednika Republike Srbije Dečje pozorište u Subotici odlikovano je ordenom Karađorđeva zvezda trećeg stepena za doprinos u kulturi.
Dečje pozorište dobilo orden Karađorđeva zvezda

Orden je direktorki ustanove Marti Aroksalaši Stamenković na Vidovdan uručio predsednik Aleksandar Vučić na svečanoj ceremoniji stupanja na dužnosti predsednika Republike Srbije.

- Ovo za nas znači jako mnogo. Ova kuća će za dve godine imati 90 godina, radi trojezično, godišnje izvede najmanje pet premijera za našu decu, trudi se da ostane na usluzi najmlađima, ali ne samo da im izvodi predstave nego i da ih uključi u rad. Naše  pozorište i „teatar u pelenama“ je jedino u Srbiji koje se obraća i bebama i na taj način razvijamo kulturne potrebe kod dece – kaže direktorka Marta Aroksalaši Stamenković, dodajući da je za desetak godina pozorište donelo u grad 120 nagrada. – Ovo je ozbiljno priznanje, ne samo za nas, nego i za Suboticu kao našeg osnivača. Moramo da podignemo lestvicu više, svako obraćanje deci moramo da shvatimo kao maksimalnu obavezu, moramo da budemo hrabri i verujem da smo nagradu zalužili i zbog hrabrosti i preduzimljivosti.

Dečje pozorište dobilo orden Karađorđeva zvezdaDirektorka podseća da je Dečje pozorište ostralo u kontaktu sa publikom i tokom kovida, a nedavno je počela i sopstvenu produkciju.

- Mi treba da budemo kreativni, da shvatimo koja je naša uloga,  da shvatimo da je najvažniji rad i da deci pružimo ono što je danas jako važno a to je da im od malih nogu usadimo ljubav prema kulturi. Obećavam da ćemo nastaviti sa još više energije i entuzijazma, da uključimo decu iz celog grada – poručuje direktorka. – Ovo može da bude i putikaz drugima da se ne štede, da rade, da realizuju svoje ideje i to se, verujte, uvek isplati. Mi smo tu zbog dece.

Dečje pozorište dobilo orden Karađorđeva zvezda

Izvor: Subotica.com
Dečje pozorište, direktorka Marta Aroksalaši - Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena Dečje pozorište, direktorka Marta Aroksalaši - Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena Dečje pozorište, direktorka Marta Aroksalaši - Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena Dečje pozorište, direktorka Marta Aroksalaši - Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena Dečje pozorište, direktorka Marta Aroksalaši - Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena Dečje pozorište, direktorka Marta Aroksalaši - Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena Dečje pozorište, direktorka Marta Aroksalaši - Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena Dečje pozorište, direktorka Marta Aroksalaši - Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1373
Povezane teme

Marta Aroksalaši Stamenković

dečje pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.