Komentara: 2
Pregleda: 2832

Decembarski program u "Skladištu"

04.12.2012. u 16:44h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Na konferenciji za novinare koja se održala danas, 4. decembra 2012. godine, u Omladinskom klubu „Skladište“ najavljen je program za mesec decembar u organizaciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“.
Decembarski program u "Skladištu"

Decembarski program u „Skladištu“ obeležava nastavak saradnje sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma “Beldocs”, gde će u okviru ciklusa filmova iz selekcije ovogodišnjeg festivala biti prikazan dokumentarni film “Ovo nije Kalifornija” nemačkog reditelja Martena Persiela. Ciklus „Sve što ste želeli da znate o prošlosti Subotice – a niste smeli da pitate“ donosi nam predavanje na mađarskom jeziku „Gradske privilegije – osnove za razvoj Subotice u modernom dobu“ istoričara dr Zoltana Mesaroša, dok će se na temu „Šizilište“ osvrnuti tvorac pop kulturne istorije Subotice dvadesetog veka Dejan Mrkić Lansky. Nakon predavanja planirana je i Večernja igranka, po uzoru na „šizilišta“, koja će nam uz obavezan dres kod iz pedesetih i šezdesetih godina, punč i muziku Bitlsa, Zlatnih Dečaka, Elipsi, Roling Stonsa... dočarati duh i atmosferu tog „dolce vita“ doba.

S druge strane, ciklus posvećen savremenim tokovima kulture poznat kao „Studije pop kulture“ dovodi nam ovoga puta u goste poznatog strip crtača iz Pančeva Aleksandra Zografa, koji će posle projekcije filma „ICKY FLIX – The Residents“ održati predavanje „Pop kultura i identitet (slučaj Residents) - Fenomen identiteta grupe The Residents”.

Što se koncertne aktivnosti tiče, u petak, 7. decembra, nastupiće beogradski bend Kriške uz domaću podršku mladog subotičkog autora A.K.A. Desya Lovorov Experience, dok će u sklopu programa “Medusa dani filma” koncert održati beogradska grupa Klopka za pionira. “Medusa dani filma”, čiji će se veći deo programa ove godine održati u Omladinskom klubu „Skladište“, od 10. do 15. decembra, obuhvataju brojne filmske projekcije vojvođanskih autora, razgovore sa njima i njihova predavanja, izložbu fotoinstalacija Andree Palašti: Strabizam (feat. Jelena Vladušić) i Balkan disco, te promociju knjige Petera Božika “Pohvala rakiji i druge priče”, sa brojnim gostima i učesnicima. U okviru „Meduse“ biće prikazan i kratki igrani film „Krastavac/Uborka“ mladog reditelja Akoša Kovača, jednog od dobitnika na konkursu „Ledolomac“ Fondacije „Danilo Kiš“.

Galerija Omladinskog kluba „Skladište“ će ovoga meseca ugostiti izložbu mlade multimedijalne umetnice iz Beograda Milice Ružićič pod nazivom „Slike“, koja će isto veče, nakon otvaranja izložbe, održati i predavanje o svom radu, dok će ljubitelji pisane reči imati priliku da čuju razgovor sa glumicom Brankom Petrić povodom promovisanja autobiografske knjige velikana jugoslovenske kinematografije Bekima Fehmiua „Blistavo i strašno, drugi deo“. U goste nam dolazi i avanturista Čongor Kasa koji je na biciklu prešao put od Novog Sada do Pariza u leto 2012. godine, a najveći artistički zločin dvadesetog veka predstaviće dokumentarni film „Čovek na žici“ (SAD, 2008).

U okviru projekta „Uskladišti svoju ideju!“ predavanje na temu „Generacija Y – Digitalna mladost“ održaće anglistkinja Adriana Stojanović, dok će Sofija Levai i Mirjana Đurić održati besplatnu jednodnevnu kreativnu radionicu reciklaže plastičnih kesa (čekamo prijave!).

Fondacija „Danilo Kiš“ nastavlja sa promocijom EVS programa: „Putujem u Evropu i volontiram!“, u okviru koje će volonterke Sonja Velić i Sabina Roža pričati o ovom programu i svojim iskustvima. 
Pozorišna, radionica kreativnog pisanja i likovna radionica u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“ su još uvek u toku, dok će svoj prvi Javni čas održati polaznici Pozorišne radionice na srpskom jeziku pod vođstvom glumca Vladimira Grbića. Časopis „Karton“ br. 9 na temu „Dokolica“ je u pripremi“!

Ulaz na sve programe u Omladinskom klubu "Skladište" je slobodan.

Decembarski program u "Skladištu"

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2832
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

program skladišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.