Komentara: 15
Pregleda: 15591

Dečak povređen posle eksplozije ručne bombe

08.04.2019. u 13:25h > 16:25
Izvor: Subotica.com
Dečak E. D. (14) iz Subotice teško je povređen u nedelju uveče posle eksplozije koja se dogodila u kući u ulici Ksavera Šandora Đalskog.
Dečak povređen posle eksplozije ručne bombe

Kako saznajemo dečak, inače učenik osmog razreda OŠ „Sečenji ištvan“,  u nedelju je bio u poseti ocu, koji tamo živi kao podstanar. Oko 19 časova u ulici je odjeknula eksplozija, a prema još uvek nezvaničnim informacijama, reč je o ručnoj bombi iz Drugog svetskog rata, koju je dečak pronašao u očevom ormaru.

On je hitno prevežen u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine gde se oporavlja od zadobijenih povreda. Na sreću, nisu mu amputirani prsti desne ruke ali ima opekotine po licu i telu.

- Dečak ima opekotine obe šake i grudnog koša. Dobrog je opšteg stanja i nalazi se na Odeljenju plastične hirurgije. Trenutno je pod terapijama ali normalno komunicira sa lekarima i nije životno ugrožen –kažu u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Dečak povređen posle eksplozije ručne bombe

Po rečima komšija u ulici Ksavera Šandora Đalskog dečak se sa ocem vozio motorom celo popodne. Šta se posle dešavalo niko ne može ni da pretpostavi. Nešto posle 19 časova stigla je hitna pomoć.

- Dečakovog oca ne poznajemo, znamo samo da je odnedavno tu podstanar a da je do tada bio u zatvoru zbog neplaćene alimentacije – priča nam komšinica. – Šta je ranije radio ne znamo, ali ovde nije bilo nikakvih problema, dugo nismo ni znali da ovde stanuje. Eksplozija je baš snažno odjeknula, odmah smo znali da nije nešto bezazleno. Nadamo se da će dete biti dobro i bez posledica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 15591
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.