• Pregleda: 2908

Deca sa Kosova, iz Rumunije i Mađarske u poseti Subotici

Deca sa Kosova, iz Rumunije i Mađarske u poseti Subotici

Četrnaestoro dece iz srpske manjine u Rumuniji i Mađarskoj, kao i njihovi vršnjaci sa Kosova gosti su subotičke Predškolske ustanove "Naša Radost". U pitanju je sada već tradicionalna akcija ove ustanove, organizovane sa željom da se deca druže, putuju i upoznaju različite sredine. Mališanima, njihovim vaspitačima i domaćinima, predsednik Skupštine grada Slavko Parać priredio je prijem u Gradskoj kući.

Sedmogodišnja Ema Vasić iz obdaništa u Gračanici na Kosovu jedna je od četrnaestero dece koja borave 7 dana u Subotici. Oni su gosti Predškolske ustanove "Naša Radost", borave u objektu "Kekec" na Paliću, a vreme koje provedu u našem gradu iskoristiće da se, pored druženja sa svojim vršanjacima i domaćinima, upoznaju i sa znamenitostima Subotice.

Predškolska ustanova "Naša Radost" već pet godina organizuje druženje sa decom srspke nacionalnosti sa Kosova, iz Rumunije i Mađarske, što je prilika da se subotička deca upoznaju sa drugim kulturama, a sa druge strane da njihovi gosti uče maternji jezik. U ovoj ustanovi očekuju da će druženje u budućnosti biti duže i masovnije.

Sa decom boravi i šestoro vaspitača. Podršku ostvarivanju ove ideje pružaju i Udruženje vaspitača Vojvodine i Grad Subotica.

Deca su predala gradskim vlastima i zahvalnicu, a kasnije su obišla kabinet gradonačelnika i veliku većnicu Gradske kuće. Deca iz Subotice i njihovi gosti za subotu planiraju i zajedničku priredbu u objektu "Kekec" na Paliću.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Ljiljana Odgovori
Svaka cast ljudima na ovakvoj organizaciji.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.