Komentara: 0
Pregleda: 1306

Deca osvetlila ulice

12.11.2008. u 17:03h
<p>Deca iz nemačkog vrtića "Palčica" proslavili su juče dan Svetog Martina. To je tradicionalna slava koja se u svim predškolskim ustanovama u Nemačkoj proslavlja. Na taj dan najmladji se šetaju gradom i osvetljavaju put lampionima koje sami prave.</p>

Deca iz nemačkog vrtića "Palčica" proslavili su juče dan Svetog Martina. To je tradicionalna slava koja se u svim predškolskim ustanovama u Nemačkoj proslavlja. Na taj dan najmladji se šetaju gradom i osvetljavaju put lampionima koje sami prave. Mališani su se mesec dana pripremali za proslavu,učili su pemice i pravili lampione od raznih materijala koje su bojili kako bi što više svetleli. Bili su uzbuđeni što će zajedno sa svojim vršnjacima i roditeljima šetati gradom,pevati i osvetljavati put prolaznicima. Vrtić "Palčica" radi po pragramu ustanova u Nemačkoj,na taj način se deca upoznaju sa kulturom i tradicijom tog naroda. Pored pesmica naši najmlađi sugrađani su u okviru slave prodavali bavarska peciva i kuvano vino. Svi su rado učestvovali i sa nestrpljenjem očekivali dan Svetog Matina. Sveti Matin je jednoj izgubljenoj devojčici u mraku osvetlio put,stoga se godinama u Nemačkoj jedanaestog novembra deca šetaju gradom osvetljavajući ga. Ovo je prvi put da je ovaj praznik obeležen i u našem gradu,a u vrtiću "Palčica" planiraju da ovaj događaj proslavljaju i svake naredne godine.

Postavljeno pre 15 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1306
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.