Komentara: 0
Pregleda: 2102

Deca o HIV-u

01.12.2008. u 09:53h
<p>U svim Osnovnim &scaron;kolama danas su patronažne sestre držale predavanja na temu Aids. Organizovane su i razne radionice kako bi &scaron;to vi&scaron;e animirali decu i privukli njihovu pažnju. Đaci su upoznati sa ovom bole&scaron;ću zahvaljujući brojnim emisijama i predavanjima psihologa u &scaron;kolama.</p>
Deca o HIV-u

Deca se već od najranije dobi upoznaju sa ovom bolešću kako bi shvatili njenu ozbiljnost. Kako odrastaju dobijaju i više informacija koje su uvek primerene uzrastu. Na predavanjima se upoznaju sa načinom dobijanja side dok se najviše skreće pažnja na zaštitu.

Povodom svetskog dana borbe protiv side patronažna sestra je držala predavanja učenicima u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”. Pored predavanja u koja su bila i deca uključena,učenici su radili i test kako bi nadležni odredili stepen upućenosti mladih u ovu tematiku.

Svi razredi su na jednom času učestvovali u radionici. Ona je funkcionisala tako što su đaci dobili odgovore za koje je trebalo da odrede da li se na taj način može dobiti sida ili ne. Nakon toga,su zajedno analizirali odgovore i upoznavali se sa situacijama koje ova bolest može da donese.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2102
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.